Paikalliset

Kaivopuiston Marmoripalatsi myydään

Marmoripalatsi sijaitsee osoitteessa Itäinen Puistotie 1. Talon historiaan liittyy myös tragedia. Talon eläkepäivikseen rakennuttanut tehtaanomistaja August Keirkner kuoli sisällissodassa samana vuonna kun talo valmistui.

Senaatti-kiinteistöt

Valtion omistama Senaatti-kiinteistöt on laittanut myyntiin Kaivopuistossa sijaitsevan Marmoripalatsin.

Marmoripalatsi on valmistunut vuonna 1918, ja se on suojeltu rakennus. Arkkitehti Eliel Saarinen suunnitteli rakennuksen 1910-luvun puolivälissä alun perin yksityiskodiksi. Apunaan Saarisella oli kuvanveistäjät Gunnar Finne ja Emil Wikström sekä taiteilija Olga Gummerus-Ehrström.

Marmoripalatsista löytyy runsaasti yksityiskohtia ja käsityön jälki näkyy kaikkialla. Valtion omistukseen palatsi siirtyi vuonna 1949. Talossa toimi Helsingin hovioikeus vuosina 1952–1984 ja sen jälkeen työtuomioistuin viime vuoteen saakka.

Rakennus oli valmistuessaan aikaansa edellä. Talossa oli keskuslämmitys ja tiettävästi ensimmäinen yksityiskotiin tehty hissi, joka toimii edelleen. Nimensä palatsi on saanut ulkoseinien vaaleanharmaan marmorin mukaan.

Talo myydään kolmessa vaiheessa julkisella tarjouskilpailulla. Ensimmäisessä vaiheessa Senaatti-kiinteistöt kartoittaa mahdolliset ostajat pyytämällä kiinnostuneita ilmoittautumaan tarjouskilpailuun. Ilmoittautumiseen pyydetään liittämään muun muassa alustava suunnitelma rakennuksen käyttötarkoituksesta, ehdot kaupan toteutumiselle sekä alustava käsitys kohteen arvosta.

Toisessa vaiheessa ilmoittautuneille toimitetaan kattavasti lisätietoa kohteesta ja lopulta pyydetään varsinaiset tarjoukset.  Lopullisen myyntipäätöksen kohteesta tekee eduskunta.

Myytävä tontti on yhteensä 2 777 neliömetriä ja rakennuksen kerrosala on yhteensä noin 1 400 neliömetriä ja bruttoala 2 100 neliömetriä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu