Paikalliset

Lomakohde tämäkin: Lentoaseman pubi

LOMA Oak Barrel -pubissa on niin hilpeä meno, että jotkut unohtavat lentonsa.

Pertti Kurikan Nimipäivät -punkyhtyeen taustavoimat Teuvo Merkkiniemi ja Kalle Pajamaa kävivät olusilla ennen Rovaniemen-lentoa.

Johanna Erjonsalo
Tästä se loma alkaa!

Helsinki-Vantaan lentoaseman Oak Barrel on matkaajille se paikka, jossa arkihuolet viimeistään unohtuvat ja loma-ajatukset valtaavat mielen. Aamupäivällä pubissa vallitsee odottava tunnelma, paikalla on sekalaista väkeä.

– Mun ei pitäisi olla täällä, tokaisee eräs nimettömänä pysyttelevä oluenystävä.

Kappas , pubissa istuu tunnettuja hahmoja. Pertti Kurikan Nimipäivät -punkyhtyeen taustavoimat Kalle Pajamaa ja Teuvo Merkkiniemi ovat pistäytyneet tuopille ennen lentoa Rovaniemelle, missä bändillä on keikka.

– Tässä käydään usein ennen lentoa, Pajamaa kertoo.

Muusikot jättivät nyt oluet väliin. Bändille on tarkoituksella tulossa tavallista rauhallisempi kesä: kalenterissa on vain muutama keikka.

Jussi Mäkisellä on eksoottinen suunnitelma. Hän matkaa Heli Lindellin kanssa Tukholmaan joogakurssille.

– Siitä on tullut perinne, että Oak Barrelissa vieraillaan ennen lentoa, olutta särpivä Mäkinen kertoo.

Asiakkaat näyttävät hyväntuulisilta pubissa, jonka seinillä komeilee tislauspannuja ja mittareita – melkein kuin panimossa oltaisiin.

– Tämä on matkaajille se ensimmäinen lomakohde. Eräs iso saksalainen seurue ajoittaa aina lentonsa pubin aukiolon mukaan, kertoo Oak Barrelista vastaava operaatiopäällikkö Ismo Liimatainen .

Kun baarimestari Markus Rovio on vuorossa, sanansäilä heiluu ja Bruce Springsteen soi. Henkilöstö haastelee asiakkaiden kanssa lätkästä, rockista ja päivän tapahtumista. Moni viihtyisi pubissa yhtä tuoppia pitempäänkin.

– Välillä käy niin, että asiakkaalta menee lento sivu suun, kun hän viihtyy pubissa liian hyvin, Liimatainen nauraa.

Liimataisen mukaan Oak Barrelilla on tärkeä rooli Helsinki-Vantaan toiminnassa. Tulevaisuudessakin sen odotetaan toimivan kaikkien janoisten keitaana.

Oak Barrel, 15 vuotta

Perustettiin maaliskuussa 1999. Pubin rakensi irlantilainen rakennusfirma.

Asiakaspaikkoja on 60. Pubia on laajennettu 30 paikalla, mutta ulkoasu on muuten yhä alkuperäinen.

Pubissa kävi viime vuonna noin 200 000 asiakasta.

Valikoimissa on mm. 32 olutta, kahdeksan siideriä, parikymmentä viskiä ja alkoholittomia juomia. Suosituimmat juomat ovat hanaoluita: myyntivaltteja ovat tutut merkit, kuten Lapin Kulta, Foster’s ja Murphy’s.

Pubi on auki su–ti klo 7–20, ke–pe klo 6–20.30, la klo 6–18. Eniten asiakkaita siellä on yleensä torstai- ja perjantai-iltapäivinä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu