Paikalliset

Päätös psykiatrisen päivystyksen lopettamisesta Auroran sairaalassa nosti nettimyrskyn

Psykiatrisen päivystyksen lakkauttaminen Auroran sairaalassa kuohuttaa tunteita Adressit.com-verkkosivustolla.

Johanna Erjonsalo
Sosiaali- ja terveyslautakunnan päätös lopettaa Auroran sairaalan psykiatrinen päivystys on nostanut myrskyn Adressit.com-verkkosivustolla. Sunnuntaina kello 17.50 luotu, Auroran päivystyksen säilyttämistä vaativa adressi oli tiistaina kello 13:een mennessä kerännyt jo yli 2 000 allekirjoitusta.

Päivystyksen yhdistämisestä Malmin ja Haartmanin somaattiseen päivystykseen moititaan kommenttiosiossa. Esimerkiksi Malmin päivystyksen resurssien riittämistä epäillään.

– Mulla on kymmenen vuoden kokemus jos jonkinlaisesta "kriisiavusta", ja Aurora on AINOA paikka, jossa mut on aina saman tien otettu sisään, jossa mun hätä on otettu aina tosissaan ja jossa olen aina saanut apua. Voisin arvioida, että mun henki on pelastettu Aurorassa useammin kuin kerran, kirjoittaa yksi kommentoijista.

Moni verkkosivulle vastauksen jättäneistä pohtii kuntalaisaloitteen jättämistä tai kansalaiskeräyksen järjestämistä. Erityistä huolta aiheuttaa se, että mielenterveyspotilaiden katsotaan mahdollisesti olevan vaaraksi muille hoitoon jonottaville.

– Psykiatrisia päivystyksiähän pitäisi lisätä, eikä poistaa. En halua Haartmanin päivystyksessä törmätä ihmiseen, joka kuulee tappokäskyjä, eräs kirjoittaja toteaa.

– Ei psykiatrian päivystystä tarvitsevia voi laittaa somaattiselle puolelle tuntikausiksi jonottamaan. Ahdistunut, sekava, harhainen tms. potilas tarvitsee turvallisen paikan, jossa saa psykiatrisen puolen asiantuntemusta ja apua, toinen muistuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu