Paikalliset

Raportti: Näin paljon ruuhkissa nökötetään Helsingissä

Ruuhka lisää matka-aikaa Helsingissä keskimäärin noin 23 minuuttia tuntia kohden, arvioi TomTom.

Marketta Karjalainen

Jos helsinkiläinen ajaa päivittäin 30 minuutin työmatkan, vietti hän vuonna 2013 todennäköisesti kahdeksan työpäivän verran aikaa liikenneruuhkissa. Näin arvioi navigointipalveluita toimittava TomTom.

Yhtiön Traffic Index –raportin mukaan ruuhka pidentää matka-aikaa keskimäärin pääteillä 15 prosenttia ja pikkuteilla 25 prosenttia.

Helsingin liikenne on eurooppalaisesta näkökulmasta kuitenkin suhteellisen sujuvaa. Suomen pääkaupunki on Euroopan vertailussa vasta 41. ruuhkaisin. Ruuhkasta venyttää matka-aikaa keskimäärin 23 minuutilla tuntia kohden. Viikon ruuhkaisimmat ajankohdat ovat tilastollisesti tiistaiaamut ja keskiviikkoillat.

– Sinänsä liikenneruuhkissa ei ole mitään uutta, sillä ne ovat edelleen globaali ongelma. Perinteiset ratkaisut kuten uusien teiden rakentaminen tai olemassa olevien teiden leventäminen eivät enää vaikuta tehokkailta ratkaisuilta. Reaaliaikaiset liikennetiedot sen sijaan voivat auttaa kuljettajia löytämään nopeimman reitin, ja auttaa viranomaisia tekemään parempia kaupungin liikennevirtoja koskevia päätöksiä, arvioi TomTomin Suomen maajohtaja Jukka Alhonen yhtiön tiedotteessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu