Paikalliset

Pyöräilyn nopeusrajoitus ei innosta

Pyöräteille harkitaan nopeusrajoituksia. Helsingin Uutisten kyselyyn vastanneet ihmettelevät, miten nopeutta sitten mitataan, seuraisiko ajoituksista pyörien nopeusmittaripakko.

Riku Cajander

Niukka enemmistö Helsingin Uutisten nettikyselyyn vastanneista ei rajoittaisi polkupyöräilijöiden vauhtia Helsingissä.

Vastaajista 55 prosenttia ei kannata ja 45 prosenttia kannattaa nopeusrajoituksen säätämistä pyöräteille. Tällä hetkellä pyöräteillä on voimassa sama nopeusrajoitus kuin viereisellä ajoradalla. Pyöräteiden nopeuden rajoittaminen on ollut esillä tieliikennelain uudistusta valmistelevassa työryhmässä.

Muun muassa Helsingin vanhusneuvosto on arvostellut pyöräilijöitä liian kovasta vauhdista ja vaaratilanteiden aiheuttamisesta ikäihmisille.

Aiheesta käytiin HU:n verkossa vilkasta keskustelua.

– Poliisin pitäisi valvoa nykyistenkin liikennesääntöjen noudattamista ja sakottaa pyöräilijöitä, he käyttäytyvät kuin mikään sääntö ei koskisi heitä, tuumasi nimimerkki MDI.

– Kaikkiin polkupyöriin pitää asentaa nopeusmittari. Sitten vielä vakionopeuden säädin, jolla rajoitetaan max 15km/h. Myös potkulautoihin ja rollaattoreihin mittarit. Sekä katsastuspakko kahden vuoden välein, ironisoi nimikerkki Vääpeli Ryhmy.

Nimimerkki pyöräilijä esitti oman ehdotuksensa.

– Kevyenliikenteen väyliä pitäisi olla kahden tasoisia: Kaupungin keskustassa, jossa pyörät ja jalankulkijat jakavat samat väylät, nopeusrajoitus voisi olla jopa 15 km/h. Keskustojen ulkopuolella nopeusrajoitus voisi olla 45 km/h, mitä nopeutta myös sähköavusteiset pyörät voisivat kulkea.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

HS: Poliisi haluaa pyöräilijöille nopeusrajoituksen – ota kantaa äänestyksessä!9.6.2014 09.52

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu