Paikalliset

OnniBus aikoo tuoda Suomeen 100 halpabussia – aloittaa heinäkuussa

Tältä näyttävät Onnibus.comin uudet kaksikerrosbussit.

Päivi Tuovinen

Halpabussiyhtiö OnniBus.com suunnittelee liikennöivänsä Suomessa jopa sadan bussin voimin seuraavan viiden vuoden kuluessa. OnniBus.comin ostanut skottimiljardööri Sir Brian Souter sanoo, että yhtiö tavoittelee asiakkaikseen etenkin paljon matkustavia nuoria sekä naisia, jotka vaihtavat henkilöauton julkiseen liikenteeseen.

Suomessa vieraileva Souter kertoi yhtiön suunnitelmista keskiviikkona Helsingin päärautatieasemalla. Tiedotustilaisuuteen oli haettu selvää symboliikkaa, sillä Souter puhui yhtiön tuliterässä kaksikerrosbussissa, joka oli pysäköity aivan VR:n toimiston eteen.

VR tulee olemaan yksi OnniBus.comin tärkeimmistä kilpailijoista. Souterin mukaan yhtiön tavoitteena ei ole kuitenkaan leikata vain VR:n kakkua, vaan kasvattaa joukkoliikenteen kokonaismatkustajamääriä Suomessa.

– Tavoittelemme asiakkaiksi etenkin paljon matkustavia nuoria, jotka arvostavat OnniBus.comin edullisia hintoja. Toinen tärkeä kohderyhmät ovat naiset, joiden arvioimme vaihtavan yhä useammin henkilöauton julkiseen liikenteeseen.

Souterin OnniBus.com aloittaa liikennöinnin Suomessa heinäkuun alussa. Autoina ovat 2-kerroksiset belgialaiset Van Hool -bussit.

Aluksi yhtiö aikoo liikennöidä linjoja, jotka lähtevät Helsingistä ja määränpäänä ovat Turku, Pori, Tampere, Oulu, Kuopio, Kotka ja Jyväskylä.

Yhtiö ei vielä keskiviikkona ollut saanut liikennöintilupaa Porin, Tampereen, Jyväskylän ja Kotkan reiteille. Yhtiössä uskottiin, että luvat heltiävät ennen heinäkuuta.

Lisää aiheesta: 

Yllätyskäänne – halpabussiyhtiö Onnibus myydään skottimiljonäärille4.3.2014 08.52

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu