Kulttuuri

Kenneth Greve saa jatkaa

Kansallisbaletin taiteellinen johtaja Kenneth Greve sai neljän vuoden jatkopestin.

Suomen Kansallisooppera

Suomen Kansallisoopperan säätiön hallitus päätti jatkaa Kansallisbaletin taiteellisen johtajan Kenneth Greven sopimusta heinäkuun 2018 loppuun.

Greve aloitti Suomen Kansallisbaletin taiteellisena johtajana elokuussa 2008 ja hänen sopimuksensa oli voimassa heinäkuuhun 2014 saakka.

Kansallisbaletin taiteellinen johtaja vastaa baletin ohjelmiston taiteellisesta suunnittelusta, johtaa ja kehittää taiteellista toimintaa sekä ylläpitää ja kehittää baletin taiteellista tasoa. Hänellä on vastuu balettiohjelmiston sisällöllisestä ja taiteellisesta linjasta sekä Balettioppilaitoksesta ja sen kehittämisestä. Baletinjohtaja raportoi pääjohtaja Päivi Kärkkäiselle.

Hallituksen perustelujen mukaan Greven kaudella Kansallisbaletin taiteellinen taso on noussut ja yleisön kiinnostus balettia kohtaan on pysynyt korkealla. Greve on myös osoittanut aktiivista ja intohimoista kiinnostusta Suomen Kansallisbaletin ja Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksen jatkokehittämiseen.

Kiitosta saa myös Greven laaja kansallinen ja kansainvälinen kontaktiverkosto. Greve on hallituksen mukaan ollut aktiivisesti luomassa yhteistyötä muun muassa yritysten, yhteisöjen ja rahastojen kanssa.

 

En ole koskaan ymmärtänyt, miksi prinssi ihastuu lintuun.”

 

Syyskaudella 2012 Kansallisbaletissa nähtiin Greven Lumikuningatar. Parhaillaan ohjelmistossa on muun muassa Grevenversio klassikkobaletista Joutsenlampi.

Greve on tiivistänyt tarinaa nykypäivän katsojan toiveiden mukaisesti. Hän on muokannut teoksen juonesta ymmärrettävämmän, mutta samalla säilyttänyt mukana klassiset elementit.

– En ole koskaan ymmärtänyt, miksi prinssi ihastuu lintuun. Minun versiossani prinssi kohtaa Odetten kauniin naisen muodossa, Greve kertoo.

Kahden ja puolen tunnin mittaiseksi lyhentyneessä baletissa on mukana myös joutsenhahmoille luotua uutta liikemateriaalia.

Suomen Kansallisbaletti on Kenneth Greven johtajakaudella uudistanut nimikkeitään, ja syyskaudesta 2009 alkaen Kansallisbaletissa on kansainvälisen mallin mukaisesti tähtitanssijoita, ensitanssijoita, solistitanssijoita, tanssijoita ja tanssijaharjoittelijoita.

Tähtitanssijoita ovat Samuli Poutanen, Salla Eerola, Petia Ilieva, Jaakko Eerola sekä Nicholas Ziegler, ensitanssijoita Maria Baranova, Julie Gardette, Eun-Ji Ha, Tiina Myllymäki, Maki Nakagawa, Stanislav Beljajevski, Wilfried Jacobs, Michal Krčmář ja Jani Talo sekä solistitanssijoita Asta Lindholm, Ophélie Rodighiero, Ilja Bolotov, Henrik Burman, Antti Keinänen ja Frans Valkama.

Kenneth Greve

s. 11. elokuuta 1968

Tanskalainen balettitanssija, koreografi, balettimestari ja Suomen Kansallisbaletin johtaja Dinna Bjørnin jälkeen elokuusta 2008 alkaen.

Opiskeli Tanskan kuninkaallisen teatterin balettikoulussa ja School of American Balletissa.

Työskenteli tanssijana mm. New York City Ballet'ssa, American Ballet Theatressa ja Pariisin oopperan baletissa, jossa hän on saanut tähtitanssijan arvonimen sekä Stuttgartin baletissa ja Wienin valtionoopperan baletissa.

Tanskan Kuninkaallisen baletin ensitanssija vuosina 1992-2008.

Tanssi päärooleissa useissa baleteissa kuten  Joutsenlampi, Prinsessa Ruusunen, Romeo ja Julia, Giselle, Pähkinänsärkijä ja La Sylphide.

Työskenteli opettajana, harjoittajana ja balettimestarina Tanskan Kuninkaallisessa baletissa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu