Paikalliset

Kovaa palautetta Pisara-radasta: ”Jäämeren rata yhtä kallis”

Keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä ei ole tyytyväinen Alexander Stubbin (kok.) tynkähallituksen ratasuunnitelmiin. Sipilä vaatii liikennerahojen parempaa kohdentamista.

Pisararadan vaihtoehtona pitäisi harkita Helsingin raideliikenteen ruuhkan purkamista laajentamalla ratapihaa. Metsäteollisuuden ja koko Suomen toimintaedellytyksille on tärkeää, että perustienpidon määrärahoista ei tingitä, Sipilä toteaa keskustan ryhmäpuheenvuorossa.

Uusi hallitus sopi neuvotteluissa noin sadan miljoonan euron sijoittamisesta pisararataan sekä runsaan 240 miljoonan euron sijoittamisesta länsimetroon. Länsimetron rahoituksen ehtona on asuntorakentamisen vauhdittuminen. Lisäksi hallitus lupaa tukea Tampereen kaupunkiraitiotiehanketta.

Nyt hallitus käyttää moninkertaisesti perustienpidon rahoja kolmeen hankkeeseen, joista kaikista ei ole edes ehditty tekemään vaikuttavuusanalyysejä. Kuriositeettina mainittakoon, että pisararadan kustannusarvio on suurin piirtein samaa luokkaa kuin Jäämeren radan Suomen osuus, mikäli norjalaiset osallistuvat hankkeeseen, Sipilä toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu