Paikallisurheilu

Uusi kuntokuuri syntyi Australiassa – haastaa crossfitin

URHEILU Personal trainer Tomi Kokko ja Markus Pöyhönen liikuttavat viittäkymmentä innokasta Hietaniemen rannalla.

Seitsemän vuotta Australiassa asunut Tomi Kokko tuo uuden kuntokuurin Helsinkiin. Kuva rantatreenistä ausseista.

Ruutukaappaus

8. heinäkuuta alkaen Hietaniemen rantaa kostuttavat sateisen kesän ja meriveden lisäksi myös ahkeroijien hikipisarat.

Personal trainer Tomi Kokon lanseeraama Lean in five weeks challenge -harjoitusohjelma liikuttaa viittäkymmentä kuntoilijaa viiden viikon ajan Hietsussa tiistai- ja perjantaiaamuisin. Kuntokuurin perusteet Kokko valoi Australiassa, jossa viihtyi viimeiset seitsemän vuotta.

– Siellä personal trainer -kulttuuri todella kukoistaa. Kävin siellä alan koulut ja perustin ensin nettiin jäsenyyspohjaisen PT-kurssin, judotaustansa ansiosta kuntoilusta innostunut Kokko kertaa.

– Vuonna 2011 kehitin Lean in five weeksin. Huomasin, että kun saa monta samanhenkistä ihmistä kuntoilemaan yhdessä, energia on mahtava, kuusi viikkoa sitten takaisin Suomeen palannut Kokko hehkuttaa.

Kurssin tavoitteeksi ilmoitetaan viidestä rasvakilosta eroon pääseminen ja kunnon kohottaminen myönteisessä ilmapiirissä. Käytännössä Hietsussa treenataan paljon omaa elopainoa hyväksi käyttäen; kukin reilulla tempolla mutta oman tasonsa mukaan.

– Tämän ei ole missään nimessä tarkoitus olla pikadieetti. Haluamme, että ihmiset inspiroituvat ja jatkavat elämäntapamuutosta ohjelman jälkeenkin, ex-pikajuoksija Markus Pöyhösen kanssa vetovastuun kantava Kokko painottaa.

Ohjelma eroaa suuren suosion saavuttaneesta crossfitistä lähinnä siinä, että Kokon kuntokuuri ei vaadi huimaa kuntoa heti alusta saakka.

– Crossfitissä vedetään ihan loppuun asti. Meillä pyritään lämminhenkisyyteen ja yhteisöllisyyteen, itsekin crossfitiä innokkaasti harrastava Kokko vertaa.

Toki monia yhteneväisyyksiäkin löytyy – kummassakin harjoittelumuodossa harjoitellaan aikaa vastaan kuntopiiriosuuksilla.

Tavoitteiden saavuttamisessa Kokon mukaan keskeistä on aktiivisen kuntoilun juottaminen osaksi muuta elämää siten, ettei siitä tule rasite. Yksilöllisestä kunto-ohjelmien räätälöinnistä hän sai kokemusta Australiassa, jossa hän erikoistui liikemaailman johtajien hyvinvointiin.

– Heidän kanssaan työskennellessä pitää ymmärtää heidän elämäntyyli, aikataulut ja stressi. He ovat erittäin vaativia ihmisiä, kaiken täytyy olla ajallaan ja viimeisen päälle, Kokko sanoo uskoen, että kokemuksesta on etua myös ”tavisten” kanssa toimimisessa.

Ohjelman vetäjät sijoittavat 50 kurssilaista kahteen ryhmään kuntotason mukaan. Paikat täytetään hakemusten perusteella, ja Kokon mukaan niissä kiinnitetään erityistä huomiota halukkaan perusterveyteen, motivaatioon ja tavoitteiden realistisuuteen.

– Jos esimerkiksi joku, joka ei ole liikkunut kahdeksaan vuoteen, haluaa laihtua kurssin aikana 40 kiloa, jokin toinen ratkaisu on parempi.

 

Lisää aiheesta: 

Crossfitin parhaat kohtasivat Espoossa – katso vauhdikas video16.6.2014 16.57
Joukkuekisa on crossfitin uutuus11.6.2014 07.33
Pariskunta hurahti crossfitiin16.5.2014 09.00
Kuntosali luopui crossfit-aatteesta2.10.2012 13.40

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu