Paikalliset

Makkaratalo nousee pian kymmenen suurimman joukkoon

Citycenterin monivaiheinen remontti alkoi jo vuonna 2006.

Makkaratalon vuonna 2006 käynnistyneen monivaiheisen uudistushankkeen viimeinen rakennusvaihe valmistuu tänä keväänä.

Citycenterin kauppakeskuksen viimeisessä vaiheessa liiketiloja rakennetaan Keskuskadun puoleiseen katutasoon ja uudelle yhdyskäytävälle, joka puhkaistaan Rautatientorin metroaseman Kompassiaukiolta Citycenterin keskusaulaan.

Keskusaula tehdään entisen huoltopihan paikalle Makkaratalon kellarikerrokseen.

Keskusaulaan tulee vetonaulaksi 2 600 neliön Anttilan tavaratalo.

– Anttilan tavaratalon tiloja viimeistellään parhaillaan ja tavaratalo aukeaa toukokuussa. Anttila sijoittuu yhteen kerrokseen samalle tasolle Kompassiaukion kanssa. Sisäänkäynti yhdyskäytävään tulee Kompassiaukion makeismyymälän ja liukuportaiden välistä, kertoo kaupallinen johtaja Olli Lehtoaro Sponda Oyj:stä.

Keskuskadun puolelle ja keskusaulaan tulee yhteensä lähes 30 liiketilaa.

Yhdyskäytävälle mahtuu 3-4 pientä myymälää. Olli Lehtoaro ei vielä paljasta, minkä nimisiä myymälöitä viimeisessä rakennusvaiheessa valmistuviin tiloihin on tulossa.

– Useita vuokrasopimuksia on tehty ja lisää neuvotteluja on käynnissä. Liikkeiden nimiä julkistetaan matkan varrella sitä mukaan kuin vuokralaisten kanssa julkistamisajankohdasta sovitaan.

Citycenterissä toimii tällä hetkellä 65 liikettä ja koko rakennushankkeen valmistuttua niiden määrä on yhteensä noin sata.

Kauppakeskuksen vuokrattavien liiketilojen pinta-ala nousee silloin noin 24 000:een neliömetriin.

– Noilla neliöillä liikutaan pääkaupunkiseudun kymmenen suurimman kauppakeskuksen joukossa, Olli Lehtoaro jatkaa.

Koko hankkeen valmistuminen tuo yhden uuden ison kauppakeskuksen Helsingin keskustaan, jonne viimeksi valmistui Kampin kauppakeskus muutama vuosi sitten.

Kluuvin kauppakeskus on äskettäin uudistunut ja Forum on parhaillaan osittain remontissa.

– Näkisin, että Helsingin keskustan kauppakeskukset enemmänkin tukevat toisiaan kuin kilpailevat keskenään. Keskustan kauppakeskusten uudistushankkeet yhdessä vahvistavat Helsingin keskustan vetovoimaa. Pikemminkin me kilpailemme aluekeskuksissa sijaitsevien kauppakeskusten kanssa.

Mitä jää jäljelle vanhasta Makkaratalosta?

– Jäljelle jää koko Makkaratalon tunnusmerkki, eli itse makkara.

– Rakennuksen suojeltu makkara on kunnostettu ja uutta liiketilojen julkisivua valmistuu Keskuskadun puolelle. Talo on ulospäin hyvin samanlainen kuin ennenkin mutta sisältä hyvin erilainen, Olli Lehtoaro vastaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu