Viihde

Klamydian Vesku Jokinen iskelmäkeikalle? Totta se on

KEIKALLA ”Ei sitä aina jaksa huutaa naama punaisena”

Torin Rytmeissä on tarjolla torstaina harvinaista herkkua, kun Vesku Jokinen & Sundin pojat vetelee kesähittejä varmalla asenteella. Klamydiasta tutun Vesku Jokisen lisäksi kokoonpanossa soittavat Elonkerjuu-yhtyeen basisti Antero Naali ja rumpali Lenni Paarma sekä kitaristi Jocke Kulju.

www.veskujokinen.fi

Hyvinkäällä on ensi viikolla tarjolla harvinaista herkkua, kun Vesku Jokinen & Sundin pojat nousee torstaina Torin Rytmien lavalle.

– Vaikka punk on ykkösjuttu, ei sitä aina jaksa huutaa naama punaisena, Vesku Jokinen tuumaa.

Klamydiasta tuttu Vesku Jokinen sekä Elonkerjuu-yhtyeen basisti Antero Naali ja rumpali Lenni Paarma löivät soittimensa ja mikkinsä yhteen nelisen vuotta sitten. Kitaristiksi kokoonpanoon otettiin Jocke Kulju .

– Klamydia ja Elonkerjuu ovat tietenkin tärkeitä, mutta välillä on kiva tehdä jotain ihan muuta.

Klamydia ja Elonkerjuu ovat tietenkin tärkeitä, mutta välillä on kiva tehdä jotain ihan muuta."

Homma sai alkunsa kun Jokinen sai 40-vuotissyntymäpäivälahjaksi kaksi päivää studioaikaa.

– Tuli mieleen, että voisin tehdä jotain ihan muuta kuin Klamydia. Päätin sitten pirauttaa vanhoille kavereilleni. Meillä oli studiossa hemmetin hauskaa, joten päätimme jatkaa.

Hauskuus näkyy ja kuuluu ja niinä harvoina hetkinä, kun poppoo nousee yhdessä lavalle, osataan hetkestä ottaa kaikki ilo ja vauhti irti ja keikat vedetään 150 prosenttisesti.

– Järjetön into päällä, Jokinen kuvailee.

Bändin musiikillinen linjaus tuntuu hieman eksoottiselta. Miten ihmeessä Suomi-punkin kiteytymä päätyi laulamaan Suomi-iskelmää?

– Kuuntelin pentuna punkin ohessa suuria suomalaisia lauluntekijöitä: Tapio Rautavaaraa , Junnu Vainiota ja Veikko Lavia . Olen aina pitänyt vanhoista suomalaisista kappaleista.

Eivätkä vanhat kipaleet niin kauhean kaukana Klamydian musiikistakaan ole.

– Klamydia on aina flirttaillut melodisesti vanhojen suomalaisten kappaleiden kanssa.

Satunnaisten keikkojen lisäksi Sundin pojat on ehtinyt julkaista kaksi levyäkin. Ensimmäiselle levylle kertyi Jokisen mukaan hänen omia henkilökohtaisia suosikkejaan, kuten Pohjantähden alla. Kesäkuun alussa julkaistulla Lomalla-albumilla on kunnon kesälomarenkutusta.

– Suomessa on tehty paljon iloisia kesälauluja. Oma suosikkini levyn kappaleista on Sata kesää, tuhat yötä. Siitä oli kiva tehdä coveri, sillä se on oikeasti hyvä laulu.

Jos vanha kesämusa miellyttää miehiä itseään, miellyttää se varmasti myös kuulijoita, sillä tuore levy on kiikkunut listoilla ilmestymisestään lähtien. Ehtiikö suosion lomassa yhtään lomailla?

– Lähden elokuussa Englantiin punkfestareille. Toki käyn kesällä usein mökilläkin, mutta siellä ehtii käymään viikolla.

Vaikka paikoillaan istuminen on miehen mukaan yksi hänen suurimmista vahvuuksistaan, ei mökillä kuitenkaan laiskotella.

– Olen perussuomalainen, joka tykkää häärätä ja tehdä puuhommia. Välillä mökillä tulee rämpyteltyä kitarallakin. Siellä on hyvä tehdä biisejä. Mökki on inspiroiva paikka.

Vesku Jokinen & Sundin pojat Torin Rytmeissä Hyvinkäällä torstaina 10.7. klo 20.30.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu