Asuminen

Milla Alftan vaihtoi musiikin sisustussuunnitteluun

Milla Alftan Boogie-koiran kanssa ennen sisustusuran aloittamista. Kuvan ottamisen aikaan Alftan asui vielä Hyvinkäällä.

Nimi, ammatti, asuinpaikka?

Milla Alftan, sisustussuunnittelija, Helsinki

Milloin asuit Hyvinkäällä ja mitä puuhasit täällä?

Olen syntynyt Hyvinkäällä. Muutimme Helsinkiin kun olin 1-vuotias ja palasin takaisin Hyvinkäälle 20-vuotiaana vuonna 1997. Asuin siellä noin kuusi vuotta.

Onko sinulla vielä mitään yhteyksiä Hyvinkäälle?

Mieheni lapset ja useat sukulaiseni asuvat Hyvinkäällä. Myös omat isovanhempani asuivat Hyvinkään Vire-kodissa, mutta mummini surukseni nukkui pois 2 kuukautta sitten. Vaariani käyn vielä usein siellä katsomassa ja hän täyttääkin elokuussa kunniakkaat 90 vuotta!

Olit mukana The 3Some-yhtyeessä ja teit soolouraa. Vieläkö laulat?

Loin nuorempana uraa laulajana, mutta vaihdoin sisustusalalle jo noin 10 vuotta sitten. Laulan enää harvoin nykyään. Lähinnä ystävien häissä ja omaksi ilokseni kotona.

Olet mukana Jyväskylän asuntomessuilla. Kerro suunnittelutöistä, joita siellä nähdään.

Olen suunnitellut Jyväskylän asuntomessuille sisustukset kolmeen 13-kerroksisessa Maailmanpylväässä sijaitsevaan huoneistoon. Huoneistot poikkeavat paljon toisistaan ja niissä on tietyt teemat. Olen suunnitellut sisustukset alusta loppuun ja panostanut paljon erikoismateriaaleihin, toimivuuteen ja valaistukseen. Suunnittelin myös nimeäni kantavat tilanjako-ovet, kiintokalustekaapistot ja väliovet kaikkiin huoneistoihin.

Miksi halusit juuri sisustussuunnittelijan ammattiin?

Ammatissa saan toteuttaa luovuuttani ja laajoissa suunnittelukokonaisuuksissa on sopivasti haastetta.

Jännittääkö, miten työsi otetaaan asuntomessuilla vastaan?

Odotan innolla, että messukävijät pääsevät tutustumaan sisustuksiin. On ollut kunnia suunnitella sisustukset, joita niin moni pääsee lähietäisyydeltä katsomaan.

Olet ollut mukana myös sisustusohjelmissa. Pidätkö televisiossa esiintymistä?

Tv:ssä esiintyminen on kivaa vaihtelua omille töilleni, mutta esiintyminen ei ole itseistarkoitus. Olen T.i.l.a.-ohjelman jälkeen kieltäytynyt useistakin tarjotuista tv-töistä, keskittyäkseni varsinaiseen suunnitteluun intensiivisesti.

Koska sinut nähdään seuraavan kerran telkkarissa?

Kuvaamme parhaillaan Suomen kaunein koti -ohjelman 2. tuotantokautta. Nyt Mtv3:lla pyörii ensimmäisen kauden uusinnat, mutta 2. kausi alkaa syyskuussa. Tulette näkemään ohjelmassa upeita suomalaisia koteja!

Mitä muuta kesääsi kuuluu?

Olemme kiertäneet tänä kesänä ympäri Suomea kuvaamassa koteja Suomen kaunein koti -ohjelmaan. Lisäksi edustan Jyväskylän asuntomessuilla ja teen suunnittelutöitä. Pääsen myös Espanjaan suunnittelemaan asiakkaideni kakkoskotia ja siinä samassa ehdin myös lomailla siellä.

Mistä unelmoit?

Unelmoin siitä että saan tehdä rakastamaani työtä koko ikäni ja nauttia jokaisesta päivästä täysin siemauksin!

Lempikarkkisi?

Pidän Pätkiksistä ja Panttereista.

Tulossa: asuntomessut

Vuoden 2014 asuntomessut järjestetään Jyväskylän Äijälänrannassa 11.7.–10.8.

Tämänvuotisten messujen kantavina teemoina ovat Aalto ja Puu-Tarha. Teemoilla kunnioitetaan arkkitehti Alvar Aallon perintöä sekä Äijälänrannan pitkää maanviljely- ja puutarhahistoriaa. Huomiota on kiinnitetty laadukkaaseen arkkitehtuuriin, monipuoliseen viherrakentamiseen sekä alueelle suunniteltuihin taideteoksiin ja puistokalusteisiin.

Messualueella on 37 pientaloa, yksityinen päiväkoti sekä Jyväsjärven rantaan tuleva 13-kerroksinen tornitalo, Jyväskylän Maailmanpylväs.

Näytteillä on 44 kohdetta aina 46 neliön kerrostaloyksiöistä 308 neliön omakotitaloon. Pientalotontit ovat kooltaan 500–1 800 neliötä.

Kurkistamme ensi keskiviikkona ilmestyvässä asuntomessuliitteessä jo ennakkoon neljään erilaiseen messukotiin.

Jutut julkaistaan keskiviikkona myös verkossa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Asuminen

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu