Paikalliset

”Ei hitto tuossa on perämoottori” – Kaljakellunta veti tuhansia Tammistoon

Kellujat täyttivät Tammiston tiet.

Johanna Erjonsalo


Paidattomat miehet, bikiniasuiset naiset, jumputtava musiikki, tölkin avaamisesta kuuluva sihahdus sekä joka puolelta kuuluva epätoivoinen kelluntavälineen pumppaus. Jep, kyse on jälleen jokakesäisestä kaljakellunnasta.

Tapahtuma kokosi jälleen tuhansia kävijöitä nauttimaan kesäpäivästä joessa. Tänä vuonna kellunta lähti liikkeelle Tammistosta Vantaanjoen ja Keravanjoen risteyksestä.

Lähtöalue oli sen verran iso, että isosta kellujamäärästä huolimatta isoja sumppuja ei jokeen syntynyt.

Tammiston tienvarret sekä läheisen McDonaldsin parkkipaikka täyttyivät mitä mielenkiintoisimpia lauttoja käyttäneistä kellujista. Esillä oli tavallisten kumiveneiden ja lasten kahluualtaiden lisäksi myös astetta huikeampia panostuksia. Osa oli rakentanut käytännössä uivia terasseja, joiden kyydissä mahtui istumaan useita ihmisiä.

Olipa yhdessä lautassa mukana grillikin. Toisessa perämoottori.

Poliisi katseli kelluntaa tien vieressä muutaman partion voimin. Mitään ihmeellistä ei heidän mukaansa kuitenkaan ollut tapahtunut. Paikalla oli myös ambulanssi.

Kaljakelluntaan oli saapunut ihmisiä Suomen lisäksi myös ulkomailta. Vantaan Sanomat haastatteli keväällä walesilaista Rhod Thomasia , joka suunnitteli saapuvansa ensimmäistä kertaa Suomeen nimenomaan kellunnan takia. Nyt mies löytyi alueelta ihmettelemästä suomalaista kansantapahtumaa.

– Oli tosi paljon vaikeuksia löytää tänne. Annoimme taksinkuljettajalle ohjeita, mutta hän ajoi aluksi väärään suuntaa. Tuntui, ettemme koskaan pääse perille. Tässä kuitenkin ollaan.

Thomas oli kavereineen käynyt edellisenä päivänä kumiveneostoksilla Helsingissä. Mies kehui kaljakelluntaa.

– Täällä on satoja ihmisiä ja meininki on mahtava. Ihmisillä on upeita lauttoja. Katsoin juuri, että ei hitto tuossa lautassa on perämoottori. Mekin olisimme halunneet rakentaa, mutta lentokoneella ei oikein voi tuoda. Minulla oli mukana liimapyssy, mutta lentoviranomaiset takavarikoivat sen kentällä.

– Joki, hyvä sää ja kaljaa. Mikä voisi olla parempaa. Vesi tosin näyttää vähän likaiselta.

Tämän sanottuaan Thomas hyppäsi omaan kumiveneeseensä ja lähti melomaan jokea pitkin. Kalja kädessä tietenkin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Kaljakellunnasta tuli bisnestä – Vuokraisitko luksuslautan?1.8.2014 12.51

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu