Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Mechelininkatu voi kaventua kaksikaistaiseksi

Pyöräilijät ovat saamassa oman kaistan Mechelininkadulle. Kiivaita tunteita kadun remonttisunnitelmissa on herättänyt muun muassa pysäköintipaikkojen kohtalo.

Sirpa Repo

Paljon kiivasta keskustelua herättänyt Mechelininkatu voi tulevaisuudessa olla ainakin osalta matkaa kaksikaistainen. Muutoksen myötä katu vetäisi entistä vähemmän autoliikennettä, mutta kadulle saataisiin pyöräilykaistat ja paikat asukaspysäköintiä varten.

Mechelininkadun kaistojen vähentämistä ehdotetaan valtuustoaloitteessa, joka jätettiin käsiteltäväksi viime viikolla. Aloitteen alulle pannut vihreiden Otso Kivekäs kertoo blogissaan, että ehdotusta puolsi yli 40 valtuutettua eli enemmistö valtuustosta. Joukossa on muun muassa yleisten töiden lautakunnan kokoomuslainen puheenjohtaja Jarmo Nieminen.

Aloitetta kuvaillaan kompromissiksi, joka huomioisi ennen muuta alueen asukkaiden mielipiteet.

Kaupungin yleisten töiden lautakunta päätti aiemmin maaliskuussa, että Mechelininkadun remonttisuunnitelmat palautetaan uudelleen valmisteltaviksi. Suunnitelmaa aikanaan tehtäessä ei lautakunnan mukaan kuultu riittävästi asukkaita.

Aloitteessa arvioidaan, että kaistojen vähentäminen neljästä kahteen ei välttämättä laskisi Mechelininkadun liikennekapasiteettia merkittävästi. Aloitteessa viitataan vuonna 2011 tehtyyn selvitykseen, jonka mukaan Esplanadien kapasiteetti laskenut vain 20 prosenttia, jos ajoratojen määrää olisi vähennetty vastaavalla tavalla.

Kivekkään mukaan nyt tehty ehdotus mahdollistaisi myös asukaspysäköinnin ja pyöräkaistojen rakentamisen Mechelininkadulle. Jalkakäytävät ja ratikkakiskot säilyisivät.

Aiheesta muualla: 

http://otsokivekas.fi/2013/03/valtuustoaloite-mechelininkatu-kaksikaistaiseksi-j...

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu