Makumaailma

Eerikinkadun uutuusravintola ammentaa Porvoon mitalla

Porvoolaistaustainen Kai Kallio teki Helsingissä pitkän uran fine diningin parissa, ennen muuta Savoyn keittiöpäällikkönä.

Marco Väkelä


Pääkaupunkiseutua myöten mainetta niittäneen porvoolaisravintola Bistro Sinnen omistajat avaavat ravintolan myös Helsingin Eerikinkadulle.

– Tarkoitus on avata syys–lokakuussa. Tila luovutettiin meille vasta elokuun alussa. Ravintolan työnimenä on Sinne Helsinki, mutta jos parempi nimi keksitään, voi se vielä muuttua, ravintoloitsija, keittiömestari Kai Kallio kertoo.

Ravintolakonseptit ovat vaihtuneet Eerikinkatu 2:ssa tiuhaan lähivuosina. On nähty esimerkiksi ravintolat Piha ja Pihatonttu sekä viimeisimpänä kalaravintola Merelle.

– Parhaillaan järjestelemme keittiötä uusiksi ja remontoimme sitä. Sitten alkaa koeannosten teko.

Kallio perusti Bistro Sinnen Porvooseen työskenneltyään sitä ennen keittiömestarina Helsingissä. Sinnen osakkaina ovat myös Janne Aaltonen ja Peter Elfving .

– Olin Savoyssa yhdeksän vuotta, josta keittiöpäällikkönä kahdeksan. Työskentelin Helsingissä myös esimerkiksi G.W. Sundmansissa, Kallio kertaa.

Fine dining alkoi tuntua Kalliosta jo aika lailla nähdyksi, ja kun Porvoon kulttuuri- ja kongressikeskus Taidetehtaaseen haettiin ravintoloitsijaa, nappasi Porvoosta kotoisin oleva Kallio kumppaneineen kiinni paikkaan.

– Bistro Sinne avattiin keväällä 2012. Eerikinkadun ravintolaan tuomme ruoka-, juoma- ja palvelutuotteen osalta samoja asioita kuin Porvoon Sinnessä on.

Vaikka yhteneviä elementtejä tulee olemaan, ovat ravintolat kuitenkin omanlaisiaan.

Siihen vaikuttaa jo se, että ravintolatilat ovat niin erilaiset.

– Ravintolan etuosaan tulee paikat noin 40 asiakkaalle, lasitetulle sisäpihalle noin 80 paikkaa. Sisäpihasta on tarkoitus tehdä hyvin puutarhamainen, Kallio kuvailee.

Millä Kallion ja kumppaneiden uutuus aikoo pärjätä Helsingin ytimen kovassa ravintolakisassa?

Jotain uniikkia ja omaleimaista pitää olla.”

– Millään muulla ei pärjää kuin kovalla työllä ja uskolla omaan tekemiseen. Jotain uniikkia ja omaleimaista pitää olla, lopullista konseptia haetaan vielä.

Porvoossa idea pääraaka-aineita ja makuja kunnioittavasta modernista bistroruoasta on toiminut.

Rohkaisevaa palautetta on tullut myös Porvoossa vierailleilta, pk-seudulta tulleilta asiakkailta.

Porvoon ravintolan nimi ”Sinne” on ruotsin kieltä ja tarkoittaa aistia.

– Sehän on myös suomenkielinen sana, joka tarjoaa mahdollisuuden pieneen leikittelyyn, Kallio selventää.

Porvoolaisravintolan nettisivuilla lukee: ”Tervetuloa tänne”.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu