Paikalliset

Hätäkeskus löi isälle luurin korvaan – traaginen seuraus pikkutytölle

Laran tarina on saanut lyhyessä ajassa huimasti seuraajia. Pikkutytön surullinen tapaus järkyttää.

kuvakaappaus

Pienen Lara-tytön tarina järkyttää Facebookissa. Meningokokkibakteerin aiheuttamaan hengenvaaralliseen aivokalvontulehdukseen ja verenmyrkytykseen sairastunut 3,5-vuotias tyttö joutui odottamaan ambulanssia Helsingin hätäkeskuksesta 45 minuuttia.

Bakteerin aiheuttamat verenkiertohäiriöt ja kudosvauriot olivat niin vakavat, että edelleen Lastenklinikalla hoidossa olevalta tytöltä jouduttiin amputoimaan molemmat jalat sekä vasen käsi ranteesta.

Laran täti on avannut tytön vanhempien luvalla Facebookiin avoimen ryhmän lapsen tapauksesta, jossa toivotaan vertaistukea perheelle.

Tädin mukaan Laran vanhemmat huolestuivat perheen kuopukselle 14. maaliskuuta illalla nousseesta korkeasta kuumeesta sekä sitä seuranneesta pidätyskyvyttömyydestä ja jalkojen kantamattomuudesta.

He soittivat useita kertoja terveysneuvontanumeroon, jossa neuvottiin antamaan kuumelääkettä ja seuraamaan tilannetta.

Varhain perjantaina 15. maaliskuuta vanhemmat huomasivat parin tunnin unien jälkeen tyttärensä kasvoilla ja kehossa pieniä laikkuja, ”kuin mustikalla olisi paineltu ympäriinsä”.

Laikut lisääntyivät silmissä. Nyt terveysneuvontanumerosta 10023 kehotettiin soittamaan heti ambulanssi. Vanhemmat soittivat hätäkeskukseen saman tien kello 6.38 ja kertoivat kaikki lapsensa oireet: korkea kuumeen, velttouden, ihomuutokset ja pidätyskyvyttömyyden.

Tädin mukaan hätäkeskus luokitteli puhelun perusteella kuljetuksen D-tasoksi, jolloin kyytiä voi joutua odottamaan kaksikin tuntia. Vanhemmat soittivat kaikkiaan viisi kertaa hätänumeroon. Neljännen ja viidennen puhelun soitti tilanteesta hermostunut ja raivoava isä, jolle hätäkeskuksen virkailija löi luurin korvaan.

Lara odotti ambulanssin tuloa 45 minuuttia ja pääsi Lastenklinikan teho-osastolle hoitoon hieman ennen kello kahdeksaa aamulla.

Laran tarinan Facebook-sivun mukaan asia on selvittelyn alla Helsingin hätäkeskuksessa, ja virallinen valitus hätäkeskuksen toiminnasta on vireillä. Sivun mukaan hätäkeskus on myöntänyt virheensä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Aiheesta muualla: 

http://www.facebook.com/LaranTarina

http://www.infektioneuvonta.fi/sairaudet/meningokokki-infektio/

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu