Paikalliset

Opettajan potkuista jätettiin oikaisuvaatimus

Opetuslautakunta on saanut käsiteltäväkseen oikaisuvaatimuksen Alppilan yläasteella työskentelevän opettajan palvelussuhteen purkamisesta.

Koulun rehtori päätti 8. huhtikuuta erottaa opettajan, joka oli poistanut oppilaan koulun ruokalasta rehtorin mukaan ylimitoitettuja voimakeinoja käyttäen. Asia on tulossa opetuslautakunnan käsittelyyn toukokuussa. Tarkempi käsittelypäivämäärä ei ole vielä tiedossa.

Tapauksesta on myös tehty tutkintapyyntö poliisille, joka on ilmoittanut, ettei tapaus täytä rikoksen tunnusmerkkejä. Valtakunnansyyttäjä tekee syyteharkinnan asiasta, kun poliisin tutkinta valmistuu.

 Alppilan tapaus on herättänyt laajan julkisen keskustelun opettajan toimivaltuuksista ja koulujen turvallisuudesta.

– On hyvä, että näistä asioista keskustellaan, toteaa perusopetuslinjan linjanjohtaja Outi Salo.

– Koulujen työrauhan turvaaminen on kaikkien yhteinen asia, niin opettajien, oppilaiden, koulun muiden aikuisten, kuin vanhempienkin. On tärkeää, että kouluissa käydään säännöllisesti läpi yhteiset ohjeet ja toimintatavat turvallisuuden ja koulurauhan edistämiseksi.

– Tapaus on kaikkien osapuolten kannalta valitettava. Lain mukaan lähtökohtana on, että häiritsevä oppilas pyritään poistamaan muutoin kuin voimakeinoja käyttämällä. Jos tilanne niin vaatii, voi opettaja ohjata oppilaan turvallisesti ulos paikalta. Jos tilannetta ei pysty hallitsemaan yksin, on pyydettävä apuun toinen aikuinen, Salo korostaa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Klikkaa uusin lehti!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu