Viihde

Venäläisturistien karu kohtalo kiehtoo venäläisiä

Ostosmatka muuttuu taisteluksi elämästä ja kuolemasta.

Black Lion Pictures

Suomeen ostoksille tulevat venäläisturistit joutuvat selviytymistaisteluun suomalaisten ihmissyöjien kanssa Mikhail Brashinskyn  ohjaamassa  Shopping Tour  on kauhukomediassa.

Elokuva sai Venäjän ensi-iltansa loppuvuodesta 2013 peräti 600 valkokankaalla ja se on kahminut palkintoja venäläisfestivaaleilla. Pian se tulee myös Suomessa elokuvateattereihin.

Gigantissa shoppailijat joutuvat ihmissyöjien hyökkäyksen kohteeksi.”

Elokuvassa äiti ja tämän teini-ikäinen poika lähtevät Pietarista ostoksille byrokraattiseen Suomeen. Matkalla joudutaan kohtaamaan pelottavia tullimiehiä ja muita outoja suomalaisia. Pahin on kuitenkin vielä edessä. Gigantissa shoppailijat joutuvat ihmissyöjien hyökkäyksen kohteeksi. Pian ostosmatka muuttuu taisteluksi elämästä ja kuolemasta, jonka aikana äidille ja pojalle avautuvat myös suomalaiset juhannusperinteet.

Suomessa Shopping Tour tulee elokuvateattereihin 12. syyskuuta. Suomen ensiesitys tapahtui Rakkautta & Anarkiaa -festivaalilla 2012.  Elokuvan ikäraja on 16 vuotta.

Elokuva on koostettu päähenkilöiden kuvaamista videoista kauhuklassikko The Blair Witch Projectin hengessä. Vain 60 000 euron budjetilla toteutettu Shopping Tour kuvattiin Turussa ja Kotkassa. Elokuvassa esiintyy venäläisten rinnalla suomalainen Satu Paavola , joka on tuttu muun muassa televisiosarjoista Tahdon asia ja Helppo elämä

Shopping Tour voitti kolme palkintoa (Critics’ Prize, Best Female Performance, and Grand-Prix) Russian International Film Festivalilla Viipurissa ja Juryn erikoispalkinnon International Film Festival “Polar Lights”:sa Pietarissa. Elokuvaa on esitetty elokuvafestivaaleilla myös esimerkiksi Ruotsissa, Yhdysvalloissa, Italiassa ja Unkarissa.

Mikhail Brashinsky aloitti uransa elokuvakriitikkona, mutta haaveili ohjaajan urasta. Esikoiselokuva  Black Ice  (2003) sai ensi-iltansa Rotterdam International Film Festivalilla, valittiin Berliinin elokuvajuhlien ohjelmistoon ja voitti New Directors Showcase Awardin Seattle International Film Festivalilla. Brashinsky asuu Pietarissa ja Turussa, jossa tämän suomalainen vaimo toimii nukkeateatteriopettajana.

Lisää aiheesta: 

Elokuva-arvio: Sinister on kauhua kauhun sisässä24.10.2012 15.01
Kauhuelokuvan ikäraja kiristyi16.5.2013 13.58

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu