Paikalliset

Roihuvuoren ala-aste korjataan 12 miljoonalla

Joidenkin mielestä ruma, joidenkin mielestä kaunis. Roihuvuoren ala-asteen arkkitehtuuri jakaa mielipiteet, mutta koulunkäyntiin rakennus ei enää ilman täysremonttia sovellu.

Johanna Erjonsalo

Kiinteistölautakunta esittää kaupunginhallituksen Roihuvuoren ala-asteen peruskorjaamista 12,5 miljoonalla eurolla. Samalla tontin entinen terveysasemarakennus, asunnot sekä ulkokäyttöiset wc-tilat purettaisiin.

Roihuvuoren ala-aste Vuorenpeikontiellä on huonokuntoinen ja kiireellisen perusparannuksen tarpeessa. Oppilaat siirtyvät ensi syksystä alkaen Porolahden peruskoulun yhteydessä oleviin väistötilapaviljonkeihin.

Opetuslautakunta piti parhaimpana uudisrakennusvaihtoehtoa, joka sijoittuisi Itäkeskus-Marjaniemeen. Roihuvuoren koulun päärakennus on kuitenkin luokiteltu arkkitehtonisesti arvokkaaksi, joten purkulupaa talolle ei todennäköisesti heruisi, ja muuta kuin koulukäyttöä on rakennukselle hankala keksiä. Rakennus valmistui vuonna 1967 arkkitehti Aarno Ruusuvuoren suunnittelemana.

Peruskorjauksen hankesuunnitelma sisältää päärakennuksen lasitiilijulkisivujen ja ikkunoiden uusimisen, vesikattojen uusimisen ja lämmöneristyksen parantamisen, uuden ilmanvaihtojärjestelmän rakentamisen, sähkö- ja lv-järjestelmien uusimisen, salaojituksen parantamisen sekä toiminnallisia parannuksia tiloissa. Tavoite on, että rakentaminen alkaisi syksyllä 2014 ja tilat valmistuisivat vuoden 2015 loppuun mennessä.

Piharakennuksissa on vaikeita sisäilmaongelmia, eikä niitä ole alunperinkään suunniteltu opetustiloiksi. Kun ne puretaan, vapautuva tontinosa voidaan kaavoittaa asumiseen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu