Helsingin suurin kirppis aloittaa lokakuussa Kaapelitehtaalla

Ensimmäinen megakirppis järjestetään Kaapelitehtaalla lokakuun alussa. Kuva ekologisen kulttuurin Kierrätystehdas-tapahtumasta Kaapelitehtaalta.

Sami Mannerheimo

Lokakuun ensimmäisenä viikonloppuna Kaapelitehtaan Merikaapelihallin täyttää uusi megakirppis. Kirppiksellä on tilaa noin 180 myyjälle, mikä tekee siitä Helsingin suurimman kirppiksen, jolla ihmiset myyvät itse aarteitaan. Lisämaustetta tapahtumaan tuovat bloggaajakirppis ja vintageosasto, jotka löytyvät hallin yläkerrasta. Myyjinä on myös käsityöläisiä.

Tapahtuman takaa löytyvät ensimmäistä kertaa yhteistyötä tekevät Kierrätystehdas ry ja Kattilahallin kirppis. Molemmat ovat tahoillaan järjestäneet menestyneitä tapahtumia, Kierrätystehdas ry jo seitsemän vuoden ajan pidettyä vuosittaista Kierrätystehdas-tapahtumaa Merikaapelihallissa ja Kattilahallin kirppis helmikuusta lähtien kuukausittaista kirpputoria Suvilahden Kattilahallissa. Yhteistyöllä pyritään yhdistämään molempien järjestäjien vahvuudet uuden, kierrätykseen ja yhteisöllisyyteen kannustavan tapahtuman muodossa.

– Kilpailemisen sijaan halusimme yhdistää voimamme. Uskomme, että yhteistyöllä saavuttaa parempia tuloksia kuin yksin, eikä kummankaan osapuolen rohkeus olisi välttämättä riittänyt jättikirppiksen järjestämiseen yksin. Kierrätystehdas ry on luonnollinen, samat arvot jakava yhteistyökumppani meille, ja yhteistyö on sujunut hienosti. Olemme jo kauan halunneet täyttää Merikaapelihallin kirppismyyjillä ja markkinahumulla, ja odotamme kuukauden päästä pidettävää tapahtumaa jännityksellä. Jos kirppis otetaan hyvin vastaan, se saa jatkoa, Kattilahallin kirppiksen toinen järjestäjä Päivyt Toivonen sanoo.

Kirpputoripaikat ovat nyt myynnissä ja ne varataan tapahtuman nettisivujen kautta. Paikka maksaa 30 euroa ja sen koko on 220 cm x 200 cm. Paikkoihin ei sisälly kalusteita.

Tapahtuma on yleisölle avoin 4.–5. lokakuuta kello 12-17 Kaapelitehtaalla (Tallberginkatu 1). Paikkavaraukset: www.kattilahallinkirppis.fi/kaapelin-kirppis.

toimitus