Paikalliset

Heurekan tappelun saldo: Sairaalakäyntejä, pesismailoja ja katkenneita hampaita

Heurekan lauantain kahakka on poikinut jo toista kymmentä rikosilmoitusta.

Vesa Marttinen

Lauantaina Heurekan edustalla sattuneesta kahakasta on otettu kiinni jo kolme nuorta.

Tutkintaa johtavan rikoskomisario Kimmo Hyvärisen mukaan Helsingistä saapunut nuorisoporukka alkoi ryöstää ja pahoinpidellä muita. Kahakka on poikinut jo toista kymmentä rikosilmoitusta.

– Siellä on ollut satoja nuoria juhlimassa ja Helsingistä on tullut useampikin tällainen porukka paikalle. Vielä emme osaa sanoa sen enempää oliko kyseessä organisoitu saapuminen vai enemmänkin päähänpisto.

Hyvärisen mukaan tapahtuman asianomistajia etsitään yhä. Myös vahinkoja aiheutui. Osa uhriksi joutuneista nuorista piti käyttää sairaalan kautta.

– Sairaalakäyntejä on, mutta kukaan ei joutunut jäämään pidemmäksi aikaa. Suurin osa on lyöntien ja potkujen aiheuttamia vammoja. Pahimmillaan katkenneita hampaita.

Myös kättä pidempää käytettiin.

– Esillä on ollut muun muassa baseball-mailoja ja teräaseita. Pitää paikkansa, Hyvärinen toteaa.

Hyvärinen kertoo, että ryöstelijät olivat sekalainen joukko romaneita, kantasuomalaisia ja maahanmuuttajia. Tilanteessa ei hänen mukaansa ollut kyse rotutappelusta tai tiettyjen ryhmien välisistä vastakkainasettelusta.

Hyvärinen sanoo, että ala-ikäisten tekemissä varkauksissa ei yleisesti näy kasvua. Ei siis voida puhua tietystä porukasta, joka järjestelmällisesti harjoittaisi tällaista toimintaa.

– Tämä vaikuttaa lähinnä jonkinlaiselta päähänpistolta, hän kiteyttää.

– Tällaisten ehkäisemiseksi on hyvä keino käsitellä seurauksia mediassa. Nämä ovat vakavia rikoksia, joista tulee vankeutta. Tässäkin on ollut mukana 14–15-vuotiaita, jotka eivät välttämättä ymmärrä kaikkia seurauksia.

Poliisi aikoo tuoda paikalle ylimääräisiä partioita tehostamaan alueen valvontaa ensi viikonloppuna. Myös Vantaan nuorisotoimen Ankkapartio aikoo tulla paikalle ensi lauantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Etninen jengi iski: Heurekassa riehuttiin viime yönä7.9.2014 18.03

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu