Paikalliset

Eiranrannassa muhii riita rakennusvirheistä

Korjaustarpeista kerrotaan asunnon myynti-ilmoituksessa.

kuvakaappaus

Eiranrannan uusi arvoalue valmistui vain muutama vuosi sitten, mutta rakentamisen laadussa on ilmennyt ongelmia. Rakennusyhtiö NCC on joutunut korjaamaan 2008 valmistuneesta Eiranrannan Estellasta muun muassa ilmanvaihtoa, jäähdytystä sekä lämmitystä.

Kiinteistömaailma kauppaa tällä hetkellä kolmiota Eiranrannan Estellasta. Pyyntihinta 117 neliön asunnolle on 950 000 euroa, mutta talon korjauslista on melkoinen. Kiinteistönvälittäjä on haluton puhumaan ongelmista. Hänen mukaansa puutteet on korjattu viime vuonna.

Netissä olevasta myynti-ilmoituksesta käy kuitenkin ilmi, että yhtiökokous on valtuuttanut hallituksen ajamaan korjausasiaa tarvittaessa jopa oikeusteitse.

Myös Helsingin Uutisten tietojen mukaan taloyhtiössä on ”riitatilanne päällä” ja selvittelyssä on turvauduttu asiantuntija-apuun.

– Asunto Oy:n teettämien lisäselvityksien mukaan arvio lämmityksen, ilmanvaihdon ja jäähdytyksen ongelmien korjaus- ja selvittelykustannuksista on noin 400 000 euroa. Neuvottelu NCC Rakennus Oy:n kanssa korjausten suorittamisesta on käynnissä, kerrotaan ilmoituksessa.

Yhtiökokous on valtuuttanut taloyhtiön hallituksen toimimaan, jotta ilmastointi-, lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmät saadaan rakennusalalla käytettävien Sisäilmastoluokituksen ja Terveen talon toteutuksen kriteerien tasolle.

Hallitus valtuutettiin myös ottamaan lainaa, enintään 700 000 euroa, joka kattaa jo syntyneet selvittely-, asiainhoito ja korjauskustannukset. NCC:n kanssa on sovittu, että takuuajan vakuus, noin 770 000 euroa, pidetään voimassa toistaiseksi.

Kohdetta myyvä kiinteistönvälittäjä kehotti HU:ta ottamaan yhteyttä isännöitsijään lisätietojen saamiseksi. Isännöitsijä ei kuitenkaan suostunut kertomaan korjaustarpeista.

Myöskään taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja ja HU:n tavoittamat hallituksen jäsenet eivät halunneet kommentoida asiaa.

Loppuvuonna 2007 Rakennuslehti esitteli Estellan tekniikkaa edistyksellisenä, ja totesi, että ”kun asuntojen neliöhinnat pyörivät kymppitonnin molemmin puolin, on asunnolta syytä odottaa jo muutakin luksusta kuin sijainti”.

NCC Rakennus Oy:n yksikön johtaja Jyri Raunio, mikä meni Estellan kohdalla pieleen?

– NCC:n toteuttamassa kiinteistössä on havaittu joitakin puutteita, joita on käyty läpi vuosikorjausten yhteydessä. Porrashuoneiden osalta tilanne on jo kunnossa ja kivimuurien korjaustöitä jatketaan edelleen.

– Keskustelu ilmanvaihtoon, lämmitykseen ja jäähdytykseen liittyvistä teknisistä ominaisuuksista jatkuu (taloyhtiön kanssa). Pyrimme mahdollisuuksien mukaan sopimaan asiat, mutta kiistanalaisissa tapauksissa on kaikkien etu, että puolueettomat asiantuntijat antavat näkemyksensä ja ratkaisunsa. Tällaisissa tapauksissa valitettavasti asiat yleensä kestävät toivottua kauemmin.

Onko talossa tai sen asunnoissa todettu kosteusvaurioita?

– Talossa ei ole ollut mainittavia kosteusvaurioita. Yhdessä asunnossa oli vesijohto rikkoutunut ja sen aiheuttamat vahingot on korjattu. Vastaamme luonnollisesti kaikesta työstämme taloyhtiölle ja asukkaille asuntokauppalain vastuiden mukaisesti.

Kokeeko Eiranrannan maine nyt kolauksen?

– Näkemyksemme mukaan Eiranranta on edelleenkin tyylikäs ja arvokas asuinalue.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu