Vaalikoneemme on nyt avattu!

Paikalliset

Naiset tekevät hyvää fillaroimalla Jenkkien halki

Laura Kähkönen ja Pippu Ahvenainen ovat molemmat asuneet Yhdysvalloissa. Mantereen ylitys rannikolta rannikolle pyöräillen on heidän pitkäaikainen haaveensa.

Johanna Erjonsalo

– Vain te voitte keksiä jotain tuollaista!

Laura Kähkösen, 28, ja Pippu Ahvenaisen, 20, ystävät ja perheet eivät olleet ihmeissään kuullessaan naisten huimasta ideasta.

He eivät tahdo pohtia reissua mahdollisten vaarojen kautta. Sen sijaan jännitystä on aistittavissa, kun lähtöpäivä lähenee.

– Lennämme ensi viikolla San Franciscoon ja starttaamme Golden Gate -sillalta 22. päivä. Matka päättyy 18. elokuuta New Yorkiin, kertoo Laura Kähkönen.

Idea erikoisemmasta "road tripistä" lopputyön aiheena syntyi jo viime syksynä. Laura ja Pippu opiskelevat ensimmäistä vuottaan Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa Experience and Wellness Management -ohjelmassa.

– Aikaisemmilla kursseilla oli ollut jotain suunnitelmia pyöräillä täältä Espanjaan tai Afrikan halki. Me päätettiin toteuttaa omamme ja liittää mukaan hyväntekeväisyys, Laura sanoo.

Vuoden vaihteessa alkoi yhteistyökumppaneiden etsiminen. Tärkeimmät ovat pyörät ja muut varusteet sponsoroiva yritys sekä Unicef, jolle voi lahjoittaa varoja pidettävän blogin yhteydessä toimivan sähköisen keräyslippaan kautta.

– Aikataulu on suunniteltu niin, että matkaa taitetaan sadan kilsan päivävauhtia maastosta riippuen. Alussa teemme hieman lyhyempiä pätkiä, Pippu kertoo.

– Aikaa on varattu niin että voimme hidastaa tahtia. Tarkoitus on taittaa matkaa korkeintaan kahdeksan tuntia päivässä.

 

Alku-lämmittelynä on kuudentoista kilometrin extreme-juoksu.”

 

Naisten varustus matkalle on minimaalinen. Makuupussien, teltan ja ajoasujen lisäksi mukana on vain yksi pyöräilylaukku naista kohti.

– Yövymme mahdollisuuksien mukaan sisätiloissa. Luotamme paikallisten ystävällisyyteen ja sohvasurffaukseen, Laura suunnittelee.

Sohvasurffaus tarkoittaa nettipalvelua, joka yhdistää maksuttoman majapaikan etsijät ja tarjoajat.

Henkistä kanttia ja fyysistä kuntoa kolmen kuukauden aikana suoritettava viidentuhannen kilometrin pyöräretki epäilemättä vaatii.

Laura on treenannut kuntosalilla ”normaalit kuviot” spinningistä juoksumattoon ja Pippu on harrastanut potku- ja thai-nyrkkeilyä.

Matkakuumetta lievittänee osallistuminen viikonloppuna kuudentoista kilometrin extreme-juoksuun.

Hankkeen suojelijaksi päätettiin pyytää urheilullista ministeriä Alexander Stubbia.

– Laitettiin hänelle sähköpostia, ja vastaukseksi saimme mukavan viestin, tytöt kiittelevät.

Matkan aikana päivitettävä blogi on jo avattu.

– Kerromme matkan etenemisestä niin usein kuin olosuhteiden puolesta voimme. Edessä on sekä henkisesti ja fyysisesti vaativa kesä, mutta odotamme sitä kovasti. Toivotamme yleisön tervetulleiksi seuraamaan projektia kaikkine ylä- ja alamäkineen.

www.rantapallo.fi/cyclingsummer2013/

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu