Makumaailma

Suosittu kasvisravintola syntyi rakkaudesta ruokaan ja joogaan

Helsingin Astangajoogakoulun perustaja Juha Javanainen on yksi kasvisravintola OmNamin perustajaosakkaista. OmNam avasi ovensa Helsingin keskustassa toukokuussa.

Johanna Erjonsalo

Harvoin tapaa kerralla näin monta hyrisevän hyväntuulista ihmistä.

Toukokuussa Annankadulla ovensa avannut kasvisravintola on sen perustajaosakkaille pitkäaikaisten haaveiden täyttymys.

Jo ensimmäiset kuukaudet ovat osoittaneet, että hyvälle kasvisruualle on keskellä Helsinkiä kysyntää.

– Saimme hetkessä 1 500 tykkääjääkin Facebook-sivullemme, Aila Pulkkinen kertoo.

Ravintola syntyi tarpeesta syödä itse hyvin.”

Viidakkorumpu kertoo, että uusi kasvisravintola herättää kuhinaa. Se on ”tupaten täynnä lounasaikaan ja hinta-laatusuhde hipoo taivasta”.

OmNam onkin jo kertaalleen pidentänyt aukioloaikojaan ja aloittanut lauantaibrunssit.

Pulkkisen mukaan ravintola syntyi tarpeesta syödä itse hyvin.

– Ei tällä ole edes haaveissa mahdollista rikastua.

Kasvissyöjäksi päädytään monia teitä. Juha Javanaisen kasvispatojen ääreen vei 25 vuotta sitten alkanut joogaharrastus.

Javanainen on yksi kasvisravintola OmNamin seitsemästä perustajaosakkaasta. Sekä omistajat että työntekijät ovat joogeja, mutta 40-paikkainen ravintola on tarkoitettu kaikenlaisille ihmisille.

– Emme noudata mitään tiukkaa konseptia, vaan tarjoilemme vaihtelevaa ja monipuolista ruokaa. Täältä saa aina myös gluteenitonta syötävää ja vegaaniruokaa, kokki Anne Rossi lupaa.

Rossin mukaan kunakin päivänä tarjoiltava ruoka muodostaa tasapainoisen kokonaisuuden. Ruokaa tehdään etnisin vivahtein ja raaka-aineissa suositaan luomua ja lähiruokaa.

Lounasvaihtoehtoina ovat lounassalaattibuffet, päivän keitto tai päivän lämmin kasvisateria. Valikoimassa on myös teetä, kahvia ja muun muassa raakakakkuja.

– Tarkoituksena on, että tämä sopisi mahdollisimman monen kukkarolle. Hinnat määräytyvät ruuan valmistukseen kuluvan ajan ja siihen käytettyjen raaka-aineiden mukaan, Pulkkinen selvittää.

Torstaisin tarjolla on aikaa vievä erikoisuus, eteläintialainen masala dosa, jonka teko aloitetaan hapattamalla riisiä pari vuorokautta. Lettu nautitaan mausteisen perunatäytteen ja kastikkeiden kera.

Kasvisravintolan myötä Annankatu 29:ään rakentui kokonainen hyvinvointikeskus.

– Samassa talossa on nyt joogakoulu, ayrvedahoitola ja kasvisravintola, Javanainen iloitsee.

Vegerestaurant & Cafe OmNam (Annankatu 29 B, sisäpiha). Avoinna ma–pe 9–17, la 11–15, brunssikattaukset klo 11 ja 13.

Kasvisruokapaikkalistaan lisätty 22.9. Sen Chay ja Just Vege.

Kasvisruokapaikkoja

Fafa’s, falafelia ja kebabia, Iso Roobertinkatu/ Vilhonvuorenkatu/ Pohjoinen Rautatienkatu/ syksyllä avautumassa Ruusulankatu.

Just Vege, kasvisravintola, Vaasankatu 15.

Kipsari, opiskelijaravintola, Taik Hämeentie.

Sen Chay, kasvis- ja vegaaniravintola, Siltasaarenkatu 3-5.

Silvoplee, kasvis- ja vegaaniravintola, Toinen linja.

Soi Soi, kasvisravintola, Vaasankatu.

Vegemesta, pikaruokaravintola, aikoo avata toimipisteen myös Helsinkiin.

Vegetaari, vegekauppa Vanhassa Kauppahallissa.

Zucchini Vegetarian Cafe, kasvisravintola, Fabianinkatu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Kasvislounas lyö liharuuat ilmastoystävällisyydessä19.11.2013 13.39
Nyt kokataan intialaisen keittiön pöperöitä - katso kasvisresepti19.8.2013 10.32
Mitäs jos kokkaisit kasvisruokaa? Testaa helppoja arkireseptejä24.2.2014 15.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Makumaailma

Luetuimmat

Uusimmat