Paikalliset

Helsingin ryöstöjen yöstä vangittu kaksi 15-vuotiasta

Helsingin käräjäoikeus on vanginnut kaksi 15-vuotiasta poikaa todennäköisin syin epäiltynä Alppipuistossa tapahtuneista ryöstöistä. Lisäksi yksi nuori on asetettu matkustuskieltoon.

Kaksi viikkoa sitten 12. syyskuuta Helsingissä tehtiin yön aikana useita ryöstöjä, joissa alaikäisiä nuoria oli sekä tekijöinä että uhreina.

Tapahtumailtana Alppipuistossa oli ollut satoja nuoria viettämässä iltaa. Useat lapset ja nuoret joutuivat paikalla ryöstöjen uhriksi. Poliisin tietoon on toistaiseksi tullut kahdeksan ryöstöä kyseisenä yönä.

Teot ovat pääasiassa edenneet siten, että 5 - 10 hengen nuorisoporukka on piirittänyt uhrin tai uhrit, jonka jälkeen uhreille on esitetty vaatimuksia ja uhkauksia lähinnä matkapuhelimen ja lompakon antamisesta.

Vaikka uhri olisi antanut pyydetyn tavaran tekijöille, on uhria kaikesta huolimatta yleensä vielä pahoinpidelty nyrkein tai vakavimmissa tapauksissa potkimalla. Yhdellekään tiedossa olevalle uhrille ei kuitenkaan aiheutettu vakavia fyysisiä vammoja.

Poliisin mukaan tekijäjoukko muodostui useista eri etnistä alkuperää olevista pojista. Rikoksia on tehty useissa eri kokoonpanoissa, joten yksittäisen teon osalta on ollut vaikeaa selvittää kuka on ollut mukana missäkin rikoksessa.

Kahden vangitun lisäksi poliisilla on toistaiseksi pidätettynä yhteensä viisi nuorta. Tekijöinä on ollut myös alle 15-vuotiaita, joiden osalta asiassa on suoritettu kuulusteluja. Kaiken kaikkiaan poliisin tiedossa on yli kymmenen nuoren henkilöllisyys, joita epäillään Alppipuiston ryöstöistä. Samoja tekijöitä epäillään lisäksi useista muista ryöstöistä ja pahoinpitelyistä Helsingissä ja Vantaalla elo-syyskuun aikana.

Kuulusteluissa on tullut ilmi, että todennäköisesti kaikki rikoksen uhreiksi joutuneet nuoret eivät ole tehneet asiasta poliisille rikosilmoitusta.

Siksi poliisi pyytää rikoksen kohteeksi joutuneita ja muista rikoksista jotakin tietäviä ilmoittautumaan poliisille. Puhelimitse tietoja vastaan otetaan numerossa 0295475459 ja virka-ajan jälkeen numerossa 0295417935. Sähköpostitse poliisin tavoittaa osoitteessa ryosto.helsinki(a)poliisi.fi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Ryöstöjen yö nyt Helsingissä – 11 epäiltyä kiinni13.9.2014 13.09

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu