Paikalliset

Michelin-kokin deli avaa Torikortteleissa

Kiseleffin taloon Aleksanterinkadulle on tulossa pop-up-kauppoja sekä uusi deli.

Jussi Vehkasalo

Michelin-kokki Markus Aremo avaa Kiseleffin talon yläkertaan uuden Pique-Nique-konseptinsa mukaisen delin kesän aikana. Leivosmyymälä Patisserie Teemu & Markus puolestaan on lähdössä Kiseleffista.

Aremon putiikista saa piknik- ja delituotteita, ja opetuskeittiössä järjestetään ravintola-alan koulutus- ja opetustilaisuuksia.

Torikortteleihin koetetaan puhaltaa henkeä myös pop-up-liikkeillä.

Kesäkuun 5. päivä Kiseleffin talossa avaavat hattu- ja pipobrändi Coston sekä miesten muotiin keskittyneen Samujin pop-upit. Uusi käsityöläisten keskus puolestaan avataan Bockin talossa kesän aikana, vaikka virallisia avajaisia vietetään vasta syksyllä.

Torikortteleissa on edelleen hankaluutena saada ihmiset löytämään tiensä talojen sisäpihoille.

Aivan vieressä Senaatintorilla käy kesäsesongin aikana jopa tuhansia turisteja päivässä, mutta heidänkään houkuttelemisensa Torikortteleiden liikkeisiin ja ravintoloihin ei ole aivan yksinkertaista.

– Yleensä busseilla on aikaa pysähtyä Senaatintorilla vain 30 minuuttia, toteaa kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer.

Yksin matkailijoiden ehdoilla Helsingin ”uutta keskustaa” ei kuitenkaan voida kehittää. Torikortteleissa tiedetään, että turistit haluavat vierailla paikoissa, jossa kaupungin asukkaatkin viihtyvät.

Kaupungissa kesällä töitä paahtaville Torikorttelit on keksinyt miniloman: lounaskonsertit heinäkuun keskiviikkoisin tarjoavat pienen pakohetken arjesta.

Myös ravintolatarjonta Torikortteleissa on monipuolistunut muun muassa uuden panimoravintolan myötä.

– Vielä kaivattaisiin lisää Café Köketin kaltaisia paikkoja, joihin voi mennä istuskelemaan vaikka läppärin kanssa, Bauer tuumii.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu