Paikalliset

”Miehiä demonisoidaan maahanmuuttajien liikuntapalveluissa”

Saako uimahallien ovet sulkea miehiltä maahanmuuttajien erityiskohtelun vuoksi?

Päivi Tuovinen

Miesten sukupuolista tasa-arvoa edistävä yhdistys kritisoi maahanmuuttajanaisille ja -perheille suunnattuja liikuntapalveluja. Miesten tasa-arvo ry:n mukaan sukupuolten erottelemiseen perustuvat erityispalvelut loukkaavat yleisiä tasa-arvopyrkimyksiä ja samalla syrjivät miehiä.

Yhdistyksen mielestä esimerkiksi maahanmuuttajanaisille yksin varatut uima- ja kuntosalivuorot perustustuvat seksistisiin ja ennakkoluuloja pönkittäviin asenteisiin.

Yhdistys kritisoi erityisesti Kainuussa käyttöön otettua perheliikuntakurssia, jonne on pääsy vain kantasuomalaisten ja maahanmuuttajaperheiden lapsilla ja naisilla, muttei miehillä.

Miesten poissulkemista näistä palveluista perustellaan sillä, että ulkomaalaiset naiset saattaisivat arastella liikkumista miesten kanssa.

Yhdistyksen mukaan tällainen perustelu on kestämätöntä, holhoavaa ja demonisoi lisäksi miesten seksuaalisuutta.

– Mahdolliset seksistiset, sen enempää kuin rasistisetkaan, ennakkoluulot ja asenteet, eivät voi oikeuttaa (miesten) syrjintää. Maahanmuuttajien sopeutumista on edistettävä suomalaisista perusarvoista, kuten sukupuolten tasa-arvosta ja kaikkien ihmisoikeuksien kunnioittamisesta, Miesten tasa-arvo ry:n puheenjohtaja Juuso Erno toteaa tiedotteessa.

Yhdistys pitää valitettavana, että Kainuun perheliikuntakurssia on lähtenyt tukemaan Raha-automaattiyhdistys (RAY). Yhdistyksen mielestä RAY tukee näin miehiin kohdistuvaa sukupuolista syrjintää.

Yhdistyksen mukaan Suomessa pitää tukea molempien sukupuolten liikuntaharrastusta ja mutkatonta yhdessä olemista.

– Raja-aitojen pystyttäminen ja sukupuolierottelun syventäminen ei tätä tavoitetta edistä. Pidämme tärkeänä, että viranomaiset eivät eristä maahanmuuttajanaisia perinteiden ja ennakkoluulojen vangeiksi, vaan että heidän vapaata kanssakäymistä kaikkien ihmisten kanssa edistetään. Vain siten suomalaista yhteiskuntaa voidaan kehittää tasa-arvoisempaan ja suvaitsevaisempaan suuntaan.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu