Paikallisurheilu

Jouki Tikkanen loisti MM-finaalissa – historian paras suomalaistulos

Jouki Tikkanen teki historiaa rytmisen voimistelun MM-kilpailuissa. Hymyyn oli aihetta myös valmentaja Titta Heikkilällä.

Tapio Ahonen

Rekolan Raikkaan Jouki Tikkanen voimisteli suomalaisittain historian parhaaseen MM-kisatulokseen Turkin Izmirissä. Hän oli 17. neliottelussa.

Tikkanen paransi suorituksiaan karsinnasta, jossa hän oli 22.

Parhaat pisteensä voimistelija sai pallolla, jolla hän aloitti kilpailunsa. Ohjelma sujui muuten puhtaasti, mutta loppupuolelle ohjelmaa tuli yksi pieni välineen pudotus, joka maksoi 0,3 pistettä. Pisteet olivat lipsahduksesta huolimatta erinomaiset, 16,416.

Keilaohjelmasta Tikkanen sari 16,133 pistettä. Se oli hänen päivän huonoin pistemääränsä. Nauhassa Tikkanen hieman haparoi lopun vaikean heiton kiinniotetta. Silti hän sai paremmat pisteet kuin keiloista, 16,300.

Toiseksi parhaat pisteensä 19-vuotias Tikkanen voimisteli viimeisellä välineellä. Vanne toi 16,400 pistettä.

– Tulos on ihan huikea. Nautin niin paljon tänään voimistelusta. Ei jännittänyt yhtään, tuuletteli Tikkanen onnellisena kilpailun jälkeen.

Tikkasta on valmentanut 4-vuotiaasta lähtien Larisa Gryadunova . Viime kesänä Tikkanen muutti Tampereelle asumaan ja valmentautumaan Titta Heikkilän johdolla.

Valmentaja korostaa tasaisten suoritusten tärkeyttä. Tuloksissa noustaa, kun kaikilla välineillä tekee tasaiset suoritukset.

– Tulos oli loistava. Lähtökohdat kauteen eivät olleet ihan helpot, koska Joukilla oli isoja muutoksia. Valmistautuminen sujui kuitenkin hyvin. Kaikkein tyytyväisin olen siihen, että hän pystyi suorittamaan neljä hyvää välinettä sekä karsinnassa että finaalissa, iloitsi Heikkilä.

Paikan päällä Turkissa kilpailua seurannut Voimisteluliiton puheenjohtaja Anne Martikainen oli ylpeä suomalaisvoimistelijasta.

– Jouki selvästi nautti kilpailutilanteesta. Se on tärkeää urheilijalle. Tuloksessa on hienoa myös se, ettei se tullut muiden epäonnistumisella, vaan urheilullisella tavalla, Martikainen korosti.

Aiemmin parhaasta tuloksesta vastasivat Heini Lautala ja Maria Ringinen . Lautala oli 20. vuonna 1999. Rinkinen oli samalla sijalla vuonna 2005.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu