Paikalliset

Jätkäsaaren Sonckin makasiini muuttuu puistoksi

Jätkäsaaren makasiinirakennukseen rakennetaan yhdeksi päiväksi Helsingin yliopistossa opiskelevien opiskelijoiden suunnittelema puisto. Kaikille avoin kaupunkitapahtuma järjestetään lauantaina 11. lokakuuta.

Helsingin kaupunki

Jätkäsaaren historialliseen makasiinirakennuksen sisätiloihin rakennetaan yhdeksi päiväksi Piilopuiston-nimeä kantava puisto.

Ajatuksen taustalla on kaikille avoin kaupunkitapahtuma, joka järjestetään lauantaina 11. lokakuuta.

Tapahtuman toteuttajina toimii 25 kaupunki- ja kulttuurimaantieteen, sosiologian ja arkkitehtuurin opiskelijaa, jotka ovat opintokurssillaan perehtyneet tilojen väliaikaiskäyttöön, kaupunkikulttuuriin ja kaupunkirakenteen kehitykseen. Opiskelijat tuottavat tapahtuman osana opintojaan.

– Piilopuisto on kaupunkiolohuone. Sen ideana on tehdä uuteen kaupunginosaan paikka, jossa asukkaat ja muutkin voivat tavata toisiaan sekä rentoutua, kertoo kulttuurimaantieteen yliopistonlehtori Rami Ratvio Helsingin yliopiston geotieteiden ja maantieteen laitokselta.

Puistoksi muuttuviin sisätiloihin tuodaan penkkejä ja taide-elämyksiä sekä järjestetään puistojoogaa. Makasiinin pihalle tuodaan ruokakojuja.

Kaupunkipuisto rakennetaan käytöstä poistetun arkkitehti Lars Sonckin makasiinirakennuksen sisään.

– Ajatuksena on, että sisälle rakennetaan ulkotilaa. Piilossa on asioita, joita emme aina huomaa. Tämä on yksi tapa ottaa tilaa käyttöön, toteaa tiedottaja Minna Meriläinen-Tenhu Piilopuiston ideasta.

Tapahtuma järjestetään yhdessä Helsingin kaupungin Tilakeskuksen kanssa. Viime vuoden tapahtumaksi valikoitunut tee-se-itse-kaupunkikulttuuritapahtuma ”Vapaampi Helsinki” keräsi Suvilahden Kattilahalliin noin 600 kävijää.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu