Minne mennä

Vihreä lintu pelmahtaa Kontulaan

Green Bird edistää puhtaampaa kaupunkikulttuuria ja innostaa ihmisiä huolehtimaan elinympäristönsä siisteydestä.

Green Bird

Japanista lähtenyt siisteyteen kannustava kansalaisjärjestö Green Bird rantautuu Suomeen. Ensimmäisten siivoustalkoiden kohde on Kontulan ostoskeskus 1. lokakuuta.

Green Bird edistää puhtaampaa kaupunkikulttuuria ja innostaa ihmisiä huolehtimaan elinympäristönsä siisteydestä. Puhtaista kaduistaan tunnettu Tokio ei ole aina ollut niin roskaton kuin nykyään. Asukkaittensa toiminnan ansiosta Tokio tunnetaan ympäri maailman huomiota herättävän siistinä suurkaupunkina.

Green Bird -talkoot perustuvat ajatukseen, jonka mukaan jokainen on vastuussa oman elinympäristömme viihtyisyydestä. Japanista muiden muassa Ranskaan, Ghanaan, Sri Lankaan ja Singaporeen levinnyt liike kannustaa ihmisiä kiinnittämään huomiota omaan käytökseensä ja siivoamaan omat jälkensä.

Suomen ensimmäisten Green Bird -talkoiden järjestäjänä on Kontulan kulttuuripiste, talkoot järjestetään kello 15.30–17.30. Talkoisiin osallistujat tunnistaa Green Birdin suojakäsineistä ja liiveistä. Talkoot ovat avoimet ja niihin voi liittyä mukaan joko koko ajaksi tai vaikka vain hetkeksi.

Kulttuuripiste on avoin palvelu, josta saa tapahtumatuotantoon liittyvää neuvontaa, tietoa alueellisesta kulttuuritarjonnasta ja Helsingin kaupungin palveluista. Kulttuuripiste sijaitsee Kontulan ostoskeskuksen Kontupisteen yhteydessä ja sen toimintaa ohjaa Lasipalatsin Mediakeskus ja ylläpitää Helsingin kaupunki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Helsingin puistoroskat puristetaan pian kasaan aurinkovoimalla29.9.2014 09.23
Miksi kaupunkilainen roskaa? – "Laiskuuttaan ja piittaamattomuuttaan"3.6.2014 08.00
Äiti Amma liittyi Roska päivässä -liikkeeseen12.5.2014 10.27
Kontula juhlii koko vuoden14.3.2014 10.52

Etusivulla nyt

Uusimmat: Minne mennä

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu