Itä-Helsingin pubikansa Pajuselle: ”Tervetuloa kaljalle!”

Pena antaa piut paut Pajusen pubikommenteille.

Johanna Erjonsalo

Jalmari otti kitaran mukaan Vivaldi-pubiin.

Johanna Erjonsalo

Kylikki Vainio muistuttaa, että meitä ihmisiä on joka lähtöön.

Johanna Erjonsalo

Vivaldi sijaitsee Puotilan ostarilla.

Johanna Erjonsalo

<ingressi>LÄHIÖT Puotilan ostarilla ihmetellään, haluaako kaupunginjohtaja sulkea eläkeläiset koteihinsa kieltämällä baarit.</ingressi>


Vivaldi-pubissa Puotilan ostarilla ei puhuta kaupunginjohtaja Jussi Pajusen esityksestä lahdata niin sanottujen riskilähiöiden kuppilat. Mutta ehdotus on kuultu ja siihen löytyy myös selkeä mielipide.

Yksi ja toinen epäilee, että Pajunen ei tiedä, mitä suustaan päästi.

– Täällä istuu meitä eläkeläisiä, jotka tapaamme toisiamme ja juttelemme. Meillä on omat asunnot ja kaikki, kuvailee Seijaksi esittäytyvät nainen.

– Meitä ei tarvitse pelätä.

Meitä ei tarvitse pelätä.”

Seija muistuttaa , että eläkeläiset ovat työnsä tehneet, veronsa maksaneet ja lapsensa kasvattaneet. Hän ihmettelee, että eivätkö he saisi istua rauhassa pubissa, jos niin haluavat.

– Vai pitäisikö meidän istua kotona ja katsella verhojen välistä ulos?

Myllypurosta Puotilaan poikennut Jouko Korhonen kysyy, että mihin tämä porukka menisi, jos pubeja ei olisi. Korhosestakin tuntuu vieraalta ajatukselta, että pubikävijät olisivat jokin uhka lapsille.

– Ja onhan täällä vartijat.

Korhonen huomauttaa myös, että pubin pitäjät ovat yrittäjiä, jotka yrittävät hankkia elantonsa itselleen ja perheelleen. Sekään ei ole mikään pikku juttu.

Pajunen syyttää pieniä yrittäjiä siitä, että on ongelmia.”

Kyllikki Vainion mielestä erilaisuutta pitäisi suvaita.

– Meitä on joka lähtöön, ja se on elämää.

Vivaldin kantaporukka kertoo itse asiassa pitävänsä järjestystä yllä Puotilan ostarilla. He ojensivat ryöstelyyn syyllistyneitä nuoria, kertoo Toni , joka haluaa esiintyä vain etunimellään.

Pubissa istujat lähettävät Pajuselle terveisiä muistutuksella, että kaupunkilaiset maksavat hänen palkkansa.

– Tervetuloa Puotilaan! Tervetuloa kaljalle!

Olutravintola Pikkulintua Puotilan ostarilla pitävää Markku Ristevirtaa ärsyttää, että Pajunen syyllistää yrittäjiä alueen maineen pilaamisesta.

– Se on hirmuista yleistämistä. Pajunen syyttää pieniä yrittäjiä siitä, että on ongelmia Silloinhan Alkot pitäisi poistaa Itä-Helsingistä, koska Alkon edustalla pyörii epämääräistä porukkaa, joista kaikki eivät edes pääse niihin pubeihin.

– Väitän, että myös Lauttasaaressa on ravintoloiden ympärillä ongelmia.

Vuodesta 1988 Itä-Helsingissä ja neljätoista vuotta Puotilan Pikkulintua pitäneen Ristevirran mielestä Pajusen ja päättäjien pitäisi katsoa peiliin. Ensin säästetään ja sitten sysätään seuraukset yrittäjien syyksi.

Ristevirran mukaan kaavoituksella, kuten Itäkeskuksen jättimäisen kauppakeskuksen sallimisella, Helsinki on antanut lähiöiden kuihtua. Palvelut, kuten postit ja pankit ovat hävinneet, ja jäljelle ovat jääneet vain muutamat kebab- ja pizzapaikat sekä olutkapakit.

Kommentit

Onhan rattoisat eläkepäivät, jos ne vietetään lähiöräkälässä keppanaa kitaten...
No noissa paikoissa eläkeläiset ovat varmaankin kolmekymppisiä, jotka eivät päivääkään ole eläkettään tienanneet.

Jusa

Onhan sitä nyt muitakin vaihtoehtoja kuin bubit ja kotona istuminen - miten olisi lenkkeily ja muu liikunta? Onko liikuntapaikoissa millaista tarjontaa? Perustakaa faniyhdistys jotain asiaa, vaikkapa urheiluseuraa kohtaan. Perustakaa omia kirja- tai käsityöpiirejä, elokuvakerhoja, keskustelukerhoja, laihdutuskerhoja, historiakerhoja, kuoroja tms. - jos joku yhdistys vaikka tarjoaisi tilat, miten on kristillisten organisaatioiden laita? Tai menkää bubin sijasta joskus kirkkoon, koko porukalla! Tehkää vapaaehtoistyötä, moni tarvitsee apua.

Ja kun katsoo koko Helsinkiä tai pääkaupunkiseutua, niin siellähän on vaikka mitä tarjontaa ja ihan koko ajan! Maaseudullakin, jossa juuri mitään ei ole, monet ihmiset pystyvät elämään baareissa notkumatta.

Moni alkoholisoituu huomaamattaakin kovin pahoin...

Vaihtoehto

Pajunen on siinä oikeassa, että itä-helsinkiläiset ovat saaneet osakseen toimia mamujen vastaanottolan vahteina. Mamuja pitäisi asuttaa muuallekin kuin valtavia sakkeja Kontulaan, Myllypuroon, Itikseen, Vuosaareen. Pajusen naapuriin pitäisi saada vastaanottolaitos, niin näkisi, mikä on todellinen ongelma idässä. Bupit on nykyisellään lähes ainoita paikkoja, joissa kantasuomalaiset saavat olla rauhassa, ilman mamujen riehumista ja ryöstelyä.

Mamujen keskittymät purettava!

Ei Pajusta kannata kaljalle pyytää,menee kaljasta maku!Pajusella on ihan omat kommentit joka juttuun.Itse tarjoilee pileissään vaikka sun mitä.Nyt pitäis ihmisiltä kieltää bupit,pitäis varmaan alkaa kannattaa gukkielia sit ois hyvä,tai sit oopperaa josta siitäkin menee verorahoja.Ihme touhua.Tää on nykyisin teatteria koko ton päättäjäpiirien hommat .Tuntuu että on hölmöläisten hommaa koko touhu.

kalakaveri

Älkää pub-kansa luulko että Pajunen tulee oluelle, niillä palkoilla voi käydä kämp-ravintolassa, sen takia pajunen haluaakin pubi kulttuurin helsingin lähiöistä tuhota koska itse ei niissä kuitenkaan käy.

fanatic