Paikalliset

Näitä terveysasemia uhkaa lopetus – katso lista!

Helsinki aikoo keskittää rajusti terveyspalveluita. Kontulan terveysasema on yksi asemista joita kaavaillaan suljettavaksi.

Jani Jakonen

Terveysasemien määrää aiotaan tulevina vuosina karsia kovalla kädellä. Kalasataman terveysaseman myötä jo lakkautettaviksi päätettyjen Vallilan, Kallion ja Herttoniemen terveysasemien lisäksi lopetettaisiin Haagan, Jakomäen, Kannelmäen, Kivikon, Kontulan, Laajasalon, Lauttasaaren, Malminkartanon, Maunulan, Munkkiniemen, Oulunkylän, Paloheinän, Pihlajamäen, Pitäjänmäen, Puistolan , Suutarilan, Töölön, ja Viiskulman terveysasemat.

Sosiaali- ja terveyslautakunta käsittele esitystä Helsingin uudeksi terveysasemaverkoksi tiistaina.

Terveys- ja hyvinvointikeskuksia olisi jatkossa vain viisi. Ne saisivat rinnalleen ikäihmisten palvelukeskuksia sekä lapsiperheiden perhekeskuksia. Perhekeskuksissa tarjottaisiin esimerkiksi äitiys- ja lastenneuvolan palveluita. 

Uudet perhe- ja palvelukeskukset eivät välttämättä kuitenkaan toisi helpotusta kasvaviin välimatkoihin. Esimerkiksi Pohjois-Helsingissä terveyskeskus, palvelu- ja perhekeskus sijaitsisivat kaikki Malmilla, jonne pitäisi matkustaa myös esimerkiksi Puistolasta ja Jakomäestä.

Palveluverkkosuunnitelmassa tosin todetaan, että alueilla, joissa asukkailla on pitkä matka perhekeskuksiin tai riski jäädä palveluiden ulkopuolelle, pyritään tarjoamaan lähipalveluita, esimerkiksi lasten ikäkausitarkastuksia päiväkodeissa.

Länsi-Helsinkiin jäisi lapsiperheille vain perhekeskus Laaksoon, sen sijaan palvelukeskuksia olisi tiheämmin. Itä-Helsingin terveyskeskukset sijaitsisivat jatkossa Myllypurossa ja Vuosaaressa. Neuvolapalvelut löytyisivät kahdesta perhekeskuksesta, joiden paikoiksi on suunniteltu Kontulaa ja Vuosaarta. Ikääntyneen väestön palvelukeskuksia olisi Itä-Helsingin alueella neljä: Itäkeskeskuksessa, Myllypurossa, Kontulassa sekä Vuosaaressa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Neuvolamatka pitenee kilometritolkulla – ”Aivan kauheaa”10.5.2014 07.00
Poliitikot linjasivat: Helsinkiin vain viisi isoa terveyskeskusta7.10.2014 21.50
Perhekeskus halutaan käyttöön jo ensi vuonna13.12.2013 09.46
Herttoniemen, Kallion ja Vallilan terveysasemien kohtalo ratkesi24.9.2014 14.42
Onko Kalasataman terveysasemalla tarpeeksi parkkipaikkoja? – kaupunginhallitus haluaa selvityksen26.8.2014 11.37
Terveyskeskusten jonot ajavat perheitä yksityisille30.4.2013 11.19
Jättiterveysasema ajautui ruuhkiin8.10.2013 14.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu