Paikalliset

Päätös: Bussikuskin turbaania ei saa kieltää

Turbaanin kieltäminen linja-autonkuljettajalta on yhdenvertaisuuslain mukaista syrjintää, toteaa Etelä-Suomen Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue. Vähemmistövaltuutettu Eva Biaudet pitää päätöstä niin sanotussa turbaanitapauksessa merkittävänä linjauksena joka tukee monimuotoisuutta työelämässä.

Paljon julkisuutta saanut tapaus, jossa vantaalaista linja-autonkuljettajaa kiellettiin käyttämästä uskontoonsa liittyvää turbaania työssään, on nyt ratkaistu aluehallintovirastossa.

Työsuojelun tarkastuksessa todetaan, että työnantaja on syrjinyt työntekijä välillisesti kieltämällä tätä käyttämästä uskonnollista päähinettä työssään.

Tarkastuksessa todetaan, että "näennäisesti puolueettomaksi esitetty työasuohjeistus on johtanut siihen, että työntekijä on tosiasiallisesti asetettu epäedulliseen asemaan uskontonsa perusteella".

–  Tämä päätös edistää merkittävällä tavalla etnisen ja uskonnollisten vähemmistöjen yhdenvertaisuutta Suomessa ja tukee  monimuotoisuutta työelämässä. Tämä oli mielestäni ainoa oikea ratkaisu asiassa, Eva Biaudet sanoo.

–  Voidaan sanoa maalaisjärjen voittaneen sillä Veolian toimijat esimerkiksi Ruotsissa ovat jo pitkään sallineet turbaanin kuljettajilleen. Päätös toimii erinomaisena ohjeena muille työnantajille.

Tapauksesta kanneltiin myös vähemmistövaltuutetulle, mutta koska vähemmistövaltuutetulla ei ole toimivaltaa käsitellä syrjintää työelämässä, valtuutettu siirsi asian toimivaltaiselle viranomaiselle.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu