Viihde

Lost Society on bändimaailman adrenaliinipiikki

Jyväskylän metallitoivojen ura on lähtenyt lyhyessä ajassa hurjaan nousukiitoon.

Lost Societyn Arttu Lesonen, Samy Elbanna ja Ossi Paananen keikkailevat seuraavaksi Ilosaarirockissa.

Miikka Hujanen

Valtakunnan metallipiireissä kuohuu, eikä syyttä. Neljän vasta hetki sitten täysi-ikäistyneen jyväskyläläismiehen muodostama Lost Society on saavuttanut muutamassa vuodessa jo enemmän kuin moni orkesteri koko uransa aikana. Viime vuonna se nappasi Global Battle of the Bands -kilpailusta levytyssopimuksen arvostetun, raskaaseen musiikkiin keskittyvän Nuclear Blast -yhtiön kanssa. Kuluvana viikonloppuna bändi nousi soittamaan Helsingin Suvilahdessa vietettävän Tuska Open Air -festivaalin päälavalle.

– Meillä oli todella ikimuistoinen keikka. Muistan, kun joskus vuosia sitten katselin Children of Bodomin keikkavideoita Tuskasta ja ajattelin, että tuonne kun pääsisi itsekin soittamaan. Ihan käsittämätöntä, että se tapahtui nopeammin kuin osasin ikinä kuvitellakaan, yhtyeen keulahahmo, laulaja-kitaristi Samy Elbanna hehkuttaa.

Omien sanojensa mukaan bändi soittaa nopeaa thrash metallia rennolla, hauskalla otteella. Rumpali Ossi Paananen kertoo, että vaikutteita on napattu muun muassa thrash-legensa Panteralta sekä myös vanhemmasta heavy metallista.

– Meidän musiikki on semmoinen adrenaliiniräjähdys. Se saa meidät ja yleisön liikkeelle. Mikäs sen parempaa, Paananen heittää.

Myös Children of Bodomin Alexi Laihon ja Stonessakin soittavan Roope Latvalan tyyliä on mahdollista havaita herrojen musiikissa. Ei liene sattumaa, että Lost Society valittiin lämmittelemään Bodomia ensi syksyn viidelle Suomen keikalle.

– En oikein vieläkään meinaa uskoa. Bodom on yksi meikäläisen suurista inspiraation lähteistä ja olen oppinut hirveästi Laihon kitaravideoista. En ole vielä päässyt tapaamaan tyyppejä, mutta odotan kyllä kovasti. Aivan uskomattomia muusikoita koko jengi, Elbanna sanoo.

Tällä hetkellä Lost Society keskittyy kuitenkin vetämään kunnialla kesän keikat loppuun. Kahden viikon treeni- ja lomailutauon jälkeen yhtye esiintyy Joensuun Ilosaarirockissa, Oulun Jalometalli-festivaalilla ja myöhemmin vielä kotikaupunkinsa Jyväskylän Lutakko-klubilla. Elbanna kertoo, että sitten onkin jo aika rynnätä studioon. Suuri osa uudesta levystä onkin hänen mukaansa jo valmiina.

– Me halutaan lähteä takaisin Sonic Pump -studiolle äänittämään Nino Laurenteen (Thunderstone) kanssa. Viime kerralla me saatiin työskenneltyä hirveän hyvin ja kemiatkin pelasivat loistavasti. Toivotaan, että ensi kesään mennessä saadaan julkaistuksi jotain.

Tämä viime kerralla äänitetty, Fast Loud Death -nimeä kantava debyyttilevy saikin mainion vastaanoton suomalaisessa mediassa, varsinkin metallimusiikkiin keskittyvillä nettisivustoilla. Onpa bändiä jopa luonnehdittu seuraavaksi Children of Bodomiksi.

– Jo se on ihan hullua, että ylipäätänsä saatiin levy ulos. Tottakai tämän eteen on tehty myös aivan helvetisti ja määrätietoisesti töitä, rumpali Paananen muistuttaa.

Jyväskyläläisorkesterin nousukiitoa seuratessa käy väkisinkin mielessä, miksi Suomesta ei ole pitkään aikaan noussut menestykseen uusia nuoria metallibändejä. Elbanna ja Paananen myöntävät itsekin miettineensä asiaa.

– Me ollaan monesti keskusteltu frendien kanssa tästä aiheesta. En mä oikein tiedä, mutta nykyään bändeillä ei ole mahdollisuuksiakaan ihan hirveesti. Esimerkiksi treenikämppiä on tosi vaikea löytää.

– En minäkään kyllä osaa sanoa, mutta olen miettinyt joskus kauan sitten, että onko esimerkiksi musiiikin laiton lataaminen vaikuttanut sillä tavalla, että porukan pitää vaikkapa tehdä enemmän radioon sopivia biisejä pärjätäkseen. Me ollaan tehty musaa sillä periaatteella, että tykätään itse siitä musiikista jota tehdäänja se on sitä mitä haluataankin tehdä. Eikä oikeastaan halutakkaan tehdä mitään muuta, Paananen alleviivaa.

Korjattu: Joensuun Ilosaarirock, ei Seinäjoen.

Lost Society

Perustettu Jyväskylässä vuonna 2010.

Julkaisi yhtyeen nimeä kantavan esikoisdemon seuraavana vuonna.

Voitti levytyssopimuksen Global Battle of the Bands -kilpailusta 2012.

Julkaisi debyyttialbuminsa Fast Loud Death Euroopassa ja Yhdysvalloissa maaliskuussa 2013.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu