Viihde

Elokuvissa: Lomasankarit

Lomasankarit Toni (Nuutti Konttinen), Aleksi (Veikka Vainikka) ja Veeti (Emil Auno) kokevat jännittävän seikkailun.

Mika Orasmaa/ 2014 Yellow Film & TV

Suomessa varhaisnuorille suunnattuja elokuvia ilmestyy harvakseltaan. Taavi Vartian ohjaama vauhdikas Lomasankarit tavoittelee juuri tätä ikäryhmää.

Kreikkaan Kos-saaren maisemiin sijoittuva suoraviivainen seikkailuelokuva ei rakenteensa tai tyylinsä puolesta yllätyksiä tarjoile. Nuorimman yleisön seikkailunjanon elokuva sammuttanee, mutta aikuiseen makuun se on turhan lapsellinen.

Suomalainen uusioperhe on lomamatkalla Kosilla. Päähenkilö Tonia ( Nuutti Konttinen ) koko loma ärsyttää, koska hän joutuu viettämään aikaa nössöjen velipuoliensa Aleksin ( Veikka Vainikka ) ja Veetin ( Emil Auno ) sekä liikaa yrittävän äitipuolensa ( Laura Malmivaara ) seurassa.

Imua kerrontaan saadaan komeista maisemista ja vauhdikkaista takaa-ajokohtauksista.”

Tonin äiti on kuollut neljä vuotta sitten, eikä hän halua uutta perhettä. Isä ( Ville Myllyrinne ) ei tunnu ymmärtävän Tonia ollenkaan. Nämä suuret tunteet ja perheen jännitteinen tilanne muodostavat lähtötilanteen seikkailulle.

Toni tapaa kivan tytön Adrianan ( Ifigenia Tzola ), mutta ystävyys uhkaa jäädä lyhyeksi, sillä tyttö kidnapataan melkein Tonin silmien edestä. Toni lähtee perään ja saa selville, että tekeillä on jotain vaarallista. On toimittava nopeasti ja omin voimin, sillä Tonin mielestä kehenkään ei ole luottamista.

Samaan aikaan paikallisuutisissa kerrotaan taidevarkaista, jotka havittelevat saaren muinaisaarteita.

Perheen pikku arkeologi Veeti tajuaa olevansa suuren seikkailun äärellä. Teräväpäinen poika alkaa nähdä rikoksen merkkejä kaikkialla ja pian pojat tajuavat, miten suuresta vyyhdestä on kyse. Kun Toni, Aleksi ja Veeti sitten lähtevät pelastamaan Adrianaa, voi heidän oma Indiana Jones -henkinen seikkailunsa alkaa.

Tässä jännitysnäytelmässä roistot ovat paitsi roistomaisen näköisiä myös tyhmiä. He eivät huomaa, kun neuvokkaat lapset tarkkailevat heitä pylvään tai raollaan olevan ikkunan takaa. Tällaiset keinot syövät elokuvan uskottavuutta kaikkien muiden paitsi nuorimpien katsojien silmissä.

Imua kerrontaan saadaan komeista maisemista ja vauhdikkaista takaa-ajokohtauksista. Suuri kreikkalaisnäyttelijöiden joukko antaa myös elokuvalle epäsuomalaista viritystä. Jännitettä ei kuitenkaan ole tarpeeksi ja tunnelma lässähtää vähän väliä.

Lomasankarit kertoo positiivisessa hengessä ihmissuhteiden eheyttävästä voimasta ja yhteen hiileen puhaltamisesta. Itse tarina on kuitenkin liian uskollinen lajityypin kliseille. Henkilöhahmot ovat enemmän stereotyyppejä kuin eläviä yksilöitä, vaikka nuorissa näyttelijöissä pirteyttä onkin.

* *

Lomasankarit

Ohjaus: Taavi Vartia.

Lajityyppi: seikkailu.

K7.

Lisää aiheesta: 

Elokuvissa: Prinsessa Kaguyan taru26.10.2014 13.00
Elokuvissa: He ovat paenneet18.10.2014 18.00
Elokuvissa: Muumit Rivieralla10.10.2014 15.00

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu