Paikalliset

Atlético Kumpulan solisti ei hätkähdä kritiikistä

Atlético Kumpula on Kyösti Salokorvelle kokonaisvaltainen projekti. Hän suunnittelee itse levyjen kannet ja leikkaa musavideot. Kolme variksen sulkaa -kappaleen videolla esiintyy myös Salokorven kolmivuotias lapsi.

Mete Sasioglu

Auringon kuultamia säkeitä puutarhojen kätköistä tarjoileva Atlético Kumpula jakaa mielipiteet.

Toisten mielestä se on mitä tunnelmallisinta kesä-folkia, toisten mielestä taas liian sokerista ylistystä kylämäiselle elämäntavalle.

Kumpula on enemmän mielentila, johon nämä biisit henkisesti sijoittuvat. ”

Yhtyettä luotsaava Kyösti Salokorpi on itse tietoinen kahtiajaosta. Se tuli esille Uuden musiikin kilpailussakin, johon Atlético Kumpula osallistui alkuvuodesta kappaleella Paperilyhty.

– Tuomaristossa ollut Toni Wirtanen ei selvästi voinut sietää meitä, vaan näki yhtyeen ärsyttävänä vasemmistohippiporukkana Helsingin puutarhakaupunginosasta, Salokorpi muistelee.

Negatiiviset kommentit eivät yhtyeen solistia näytä satuttavan.

– Minun pitää tehdä itseni näköistä musiikkia. Olisi kummallista, jos yrittäisin näyttää ja kuulostaa Yö-yhtyeeltä.

Salokorpi asui itse kymmenen ensimmäistä vuottaan Kumpulassa. Kolme vuotta sitten hän palasi sinne oman lapsiperheensä kanssa.

– Muutettuani tänne laulut alkoivat ilmestyä päähäni. Tuntui, että minulla oli ensimmäistä kertaa pitkään aikaan sanottavaa, jota tahtoisin esittää itse, Salokorpi kertoo.

Hän on viime vuosina vaikuttanut Scandinavian Music Groupin kitaristina ja tehnyt kappaleita eri artisteille, joukossa esimerkiksi Jenni Vartiainen ja Robin.

Salokorven Kumpula-inspiraatio johti pian konkretiaan.

Viime kesänä julkaistiin Atlético Kumpulan esikoislevy Puutarhajuhlat ja nyt vuotta myöhemmin iskelmävaikutteisempi Pitkä matka kotiin. Me kuulutaan yhteen -kappale sai viime kesänä mukavasti radiosoittoa.

Rakkauden lisäksi musiikki kuvaa esimerkiksi lasten leikkejä metsässä ja toimettomia kesäpäiviä, jolloin ei millään jaksaisi lähteä hoitamaan asioita kaupungille.

Atlético Kumpula maalailee kuvaa Kumpulasta, joka on osittain totta, osittain satua.

– Eri aikatasot sekoittuvat - mukana on omaa lapsuuttani ja tätä hetkeä.

Salokorven eläessä lapsuuttaan Kumpulassa 1980-luvulla, paikka oli kuitenkin varsin erilainen kuin nykyään.

– Paikalla oli maine ghettona. Täällä asui paljon romaneita, jotka myivät pimeää viinaa kaduilla. Eräs vanhempieni tuttu osti tuolloin asunnon täältä, ja pankissa häntä varoiteltiin että se on kuin heittäisi rahansa kaivoon, Salokorpi nauraa.

Pian Atlético Kumpula lähtee keikkailemaan myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle. Lavalle noustaan ainakin Turussa, Tampereella, Vaasassa ja Hämeenlinnassa. Miten hyvin Kumpula mahdetaan tietää muissa kaupungeissa?

– Kumpula on enemmän mielentila, johon nämä biisit henkisesti sijoittuvat. Miksi Helsingin kaupunginosan pitäisikään kiinnostaa muualla? Tekstit ovat kuitenkin selkeitä, yleismaailmallisia tarinoita ja niihin voi samaistua missä vain.

 

Atlético Kumpula keikalla Pitkä kuuma kesä -tapahtumassa Alppipuistossa sunnuntaina 28.7. kello 14.

Atlético Kumpula

Kyösti Salokorven luotsaama folk-yhtye.

Salokorpi on Scandinavian Music Groupin kitaristi ja tehnyt kappaleita monille artisteille.

Bändin muusikot ovat tuttuja myös mm. Jätkäjätkistä, Pepe Deluxesta, Kuningasideasta ja Dalindéosta.

Kappaleet sijoittuvat nostalgiseen lapsuudenmaisemaan Kumpulan puutalokaupunginosaan.

Esikoislevy ’Puutarhajuhlat’ vuonna 2012.

Toinen levy ’Pitkä matka kotiin’ vuonna 2013.

Mukana Uuden musiikin kilpailussa vuonna 2013.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu