Paikalliset

Viisi+yksi vinkkiä: Näin vältät Viron viinakieltojen karikot

Tallinnasta ei tarvitse palata tyhjin käsin sunnuntainakaan.

Helsingin Uutiset

- Kokemukseni mukaan virolaisilta ei puutu mielikuvitusta. Siitä hyötyvät myös suomalaiset, Viron matkailua vuosikymmenet läheltä seurannut päätoimittaja Mikko Savikko sanoo.

Tässä ovat The Baltic Guide -lehden päätoimittajan viisi vinkkiä ja porsaanreikää matkailijoille, joita sunnuntaimyyntikielto ja pienten kauppojen sulkeminen askarruttaa:

1. Ensinnäkin kiellothan koskevat vain Tallinnaa. Jo ennen, kun Tallinnassa oli öinen myyntirajoitus ja muualla maassa sitä ei ollut, niin esimerkiksi Harkun kunnan Tabasalun kaupan edessä kävi kova kuhina. Se on aivan Tallinnan rajalla, noin puolen tunnin matkan päässä keskustasta. 
 
2.Toiseen suuntaan on Maardu ja etelään Saku. Taksit tästä hyötyvät, jos joku sunnuntaiviinaa haluaa. Käytännössä siis ei tarvitse ajaa kuin kymmenen kilometriä ulospäin. 

3. Kokemukseni mukaan virolaisilta ei puutu mielikuvitusta. Nyt jo suunnitellaan suomalaisille sunnuntaisia bussimatkoja alkoholikauppiaan järjestämänä. 

4.Laivayhtiöillehän asia sopii. En osaa vielä sanoa, miten satamaterminaalin myymälät tulevat toimimaan. Ovatko ne Tallinnan kaupungin ulkopuolella, jos niitä voivat käyttää vain matkustajat.

5.Mielenkiintoinen väite oli SuperAlkon johtajan haastattelun yhteydessä, että verkossa tehtyihin tilauksiin kielto ei vaikuta. Eli onko niin, että etukäteistilausten vastaanotto jatkuu entiseen tapaan?
 
Ja vielä yksi huomio ja suunta:
 
+ Viimsin Säästumarketiin on Viru-aukiolta 10 kilometriä. Bussi 1A ajaa sinne.
 
 

 

Lähdetkö jouluostoksille Tallinnaan?

En
52% (27 ääntä)
Kyllä
48% (25 ääntä)
Ääniä yhteensä: 52

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Puolet Tallinnan viinakaupoista uhkaa lopettaa - tässä syyt5.11.2014 13.19
Posti kuljettaa Viron viinaa kotiovelle21.10.2014 19.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu