Paikalliset

Tikkurilan uudesta maamerkistä saa ruokaa ja juomaa

KAUPPAKESKUS Tikkurilan asemalle avautuu tammikuussa Dixi.

Kauppakeskus Dixin nimi on peräisin avoimesta nimikilpailusta joka käytiin kun keskus lähti rakenteille.

Johanna Erjonsalo

Monen vantaalaisen pitkä odotus päättyy, kun Tikkurilan toimisto- ja liikekeskuksen Dixin kauppakeskus avataan torstaina 15. tammikuuta. Kauppakeskus sijaitsee aivan Tikkurilan rautatieaseman naapurissa, joten se tullee tutuksi myös lukuisille ulkopaikkakuntalaisille.

Kauppakeskuksessa aukeaa yhteensä 23 liikettä, joista suurin on 2 000 neliömetrin S-market.

– Se on suuri päivittäistavarakaupan myymälä, joka sijaitsee samassa tasossa asemasillan kanssa Dixin kolmannessa kerroksessa. Suurin osa liikkeistä sijaitsee juuri kolmannessa tasossa, jonne on helppo pääsy suoraan asemasillalta ja myös 4.–6. kerroksissa sijaitsevilta parkkitasoilta, selvittää asset manager Joonas Lemström kauppakeskuksen omistavasta Nordic Real Estate Partners -yhtiöstä.

Päivittäistavarakaupan lisäksi kauppakeskukseen tulevat muun muassa Robert’s Coffee, Picnic, Marian konditoria ja Café Zino.

Kahviloiden ja pikkunaposteltavan lisäksi Dixissä voi syödä isomminkin. Siitä huolehtivat italialainen ravintola La Pasteria Italiana, kiinalainen Hao King ja Välimeren ruokaa tarjoava Grande Parilla. Ratojen yli kulkevan asemasillan valloittaa irlantilainen baari.

Vaikka ravintolat sijaitsevat rautatieaseman yhteydessä, Lemström lupaa, että tunnelma on niissä mukava ja turvallinen.

Dixin palveluissa on ajateltu erityisesti juna- ja bussimatkustajien nopeaa ostamista, vaikka kauppakeskuksessa uskotaan, että lähialueen asukkaatkin käyvät siellä ostoksilla.

Dixin muita liikkeitä ovat Pocket Shop, Glitter, kultaliike Oulunkylän Kultasäde, kaksi parturi-kampaamoa, R-kioski, Sol ja kaksi Avecran Stop at Station -kioskia.

Myös Vantaan kaupungin yhteispalvelupiste ja VR:n lipunmyynti muuttavat Dixiin.

Dixin alimpaan kerrokseen tuleva bussiterminaali avataan jo ennen kauppakeskuksen aukeamista. Bussimatkustajat pääsevät hyppäämään busseihin torstaina 1. tammikuuta, heti vuoden ensimmäisenä päivänä.

Joonas Lemström muistuttaa, että kauppakeskus laajenee vielä nykyisen bussiterminaalin paikalle etelään päin.

Loppuvuonna 2016 valmistuvan laajennusosan työt on tarkoitus aloittaa ensi vuoden alkupuolella.

Toisen vaiheen tiloihin on kaavailtu ainakin asusteita, sisustustarvikkeita ja elektroniikkaa myyviä yrityksiä.

Dixin toimistotilat sijoittuvat 4.–11. kerroksiin ja niiden pääkäyttäjiksi tulevat henkilöstö- ja ulkoistuspalveluja tarjoava Barona, Hus, Suomen Terveystalo Oy ja konsulttiyhtiö Niras Finland Oy.

Dixi

Tikkurilan toimisto- ja liikekeskus Dixin ensimmäisessä vaiheessa valmistuvat liiketilat sijaitsevat asemakeskuksen 1.–3. kerroksissa ja toimistotilat 4.–11. kerroksissa.

Toisen vaiheen rakentaminen alkaa 2015.

3. ja 4. vaiheeseen on suunniteltu hotellia. Valmistuessaan 2019 Dixi on kooltaan 35 000 neliötä.

Dixin pääsuunnittelija on Rainer Mahlamäki (Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy). Hän sai hiljattain arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon puolanjuutalaisten historian museosta, jonka hän suunnitteli Varsovaan.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu