Kulttuuri

Kuumat Altot torjuu ikärasismia huumorilla

Neljä 1940-luvulla syntynyttä laulajatarta eli lauluyhtye Kuumat altot taistelee ilon ja itseironian keinoin ikäsyrjintää vastaan. Ensi perjantaina Teatteri Avoimien Ovien lavalla kuultava konsertti Käsin Poimitut on jatkoa viimevuotiselle Viihdevuodet 20-vuotisjuhlakonsertille, ja se toteutetaan yleisön pyynnöstä.

Kuumat Altot on yhtä kuin Päivi Korpela , Liisa Savolainen , Pirkko Ursin ja Leena Valanne . Ronskista huumoristaan tunnettu nelikko nähdään Teatteri Avoimien Ovien näyttämöllä neljänä iltana marraskuussa.

Käsin Poimitut lupaa koskettaa ja naurattaa. Konsertti on myös kevyesti dramatisoitu ja siinä jää tilaa myös improvisaatiolle. Käsikirjoitus on syntynyt ohjaaja Marjaana Veikkasen ja työryhmän yhteistyönä. Sävellykset ovat kokonaan Eeppi Ursinin ja Suvi Isotalon käsialaa. Eeppi Ursin nähdään lavalla sekä rooleissa että muusikkona pianisti-laulaja Jonna Imeläisen lisäksi.

– Erityisen koskettavia lauluja syntyy, kun vanhat naiset puhuvat ja nuoret naiset pukevat sen säveliksi. Käsin Poimitut -konserttiin olemme valinneet mukaan kaikkein herkullisimmat, räväkimmät ja herkimmät hittimme. Niiden lisäksi kuullaan kuusi uunituoretta kappaletta. Myös yllätyksiä on luvassa, sanoituksista pääosin vastaava Pirkko Ursin kertoo.

Vuonna 1993 ystävysten hauskanpitona alkanut Kuumat Altot on konserttien ja teatteriproduktioiden lisäksi tehnyt kolme albumia: Kuumat Altot (2002), Ennen Kuolemaa (2004) ja Nainen Kaikkivoipainen (2012). Ikivihreitä ja tunnettuja iskelmiä tulkinnut yhtye on siirtynyt kokonaan omaan tuotantoon.

Vuonna 2008 Kuumat Altot sai kunnolla tuulta alleen kun runoilija-kirjailija Ahti Tapone n valmisti naisten esitettäväksi kabareen Naisten Sirkus , joka vei kokoonpanon Teatteri Avoimien Ovien vakioesiintyjäksi. Käsin Poimitut on jo viides lauluilta saman katon alla.

Ensi-ilta 21. marraskuuta on jo melkein loppuunmyyty, kolmeen muuhun näytökseen on vielä tilaa. Teatteri Avoimet Ovet sijaitsee Helsingissä, Erottajankatu 5.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu