Paikallisurheilu

Teemu Selänne lyödään harkkoon

Kalleinta Teemu Selänne -harkkoa lyödään kahdeksan kappaletta.

Viime kauteen uransa jääkiekkoilijana päättänyt Teemu Selänne on ikuistettu keräilyharkkoon.

– En ole vielä nähnyt valmista harkkoa, mutta näkemäni design on yllättävän tarkka ja uskottava. Kyllä siellä ovat selkeästi minun kasvoni ja hahmoni, arvioi Selänne, joka on hyväksynyt tuotteen.

Helsingissä syntynyt Selänne aloitti kiekkoilun Espoossa, mutta siirtyi 14-vuotiaana Jokereiden junioreihin. Jokereiden liigajoukkueessa Selänne ehti saavuttaa muun muassa Suomen mestaruuden, kunnes siirtyi NHL:n Winnipeg Jetsiin kaudelle 1992–93.

Pitkän NHL-uransa aikana Selänne edusti Winnipegin lisäksi myös Anaheim Ducksia, San Jose Sharksia ja Colorado Avalanchea. Vuonna 2007 Selänne voitti Stanley Cupin Anaheim Ducks -paidassa.

Leijonapaidassa hänelle on kertynyt MM-hopea ja pronssi, olympialaisista hänellä on hopea ja kolme pronssia, World Cupista hopea sekä Kanada Cupin pronssi.

Suomen Monetan toteuttamia harkkoja on kahta eri lajia. Toinen on pronssia ja siinä on 24 karaatin kultaus, toinen on kokonaan aitoa 99,99 % kultaa.

Kullattuja Teemu Selänne -harkkoja lyödään enintään 10 000 kappaletta. Se maksaa 19 euroa.

Kultaharkkoja on kolmea kokoa. Niistä kevyin painaa 2,5 grammaa ja maksaa 345 euroa. Painavin on 100 grammainen ja hintaa sille kertyy 7 385 euroa. Keskimmäinen on 10 grammainen.

Kaikissa harkoissa on etupuolella sama kuva, mutta kääntöpuolen kuvat eroavat toisistaan.

Lisäksi Selänne pääsee rahasarjaan. Siinä ovat vuoden 2014 eurot, myös pienimmät yhden ja kahden sentin kolikot, jotka eivät ole meillä käytössä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu