Asuminen

Autottomaan saareen jopa 5 000 asukasta – lue Helsingin villi visio

Kaupunkisuunnitteluvirastossa on piirretty kartalle, mitä kaikkea puolustusvoimilta vapautuvassa Melkin saaressa voisi olla.

Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsinki suunnittelee asuttavansa Melkin saareen Lauttasaaren edustalle jopa 5 000 asukasta, kun saari tulevaisuudessa vapautuu puolustusvoimilta.

Osana uutta yleiskaavaa Melkkiin on hahmoteltu urbaania saaristokaupunkia, jossa yhteys mantereelle on hoidettu vesibussiliikenteellä. Kulkeminen autoista vapaalla saarella tapahtuu kävellen ja pyöräillen.

Melkki sijaitsee vain noin puolen kilometrin päässä Lauttasaaren eteläkärjestä. Jotta rakentaminen olisi kokonaistaloudellisesti kannattavaa, pitäisi asukasmäärän olla vähintään 4 000-5 000, laskee kaupunkisuunnitteluvirasto. Rakennustyyppeinä olisivat pienkerrostalot sekä kaupunkipientalot tiiviissä kortteleissa.

Myös pienyritystoiminta olisi saaressa mahdollista, joskin saavutettavuus vain vesiliikenteellä rajoittaa sitä, ideasuunnitelma toteaa.

Melkin rannat jäisivät yleiseen virkistyskäyttöön ja olisivat kaikkien saavutettavissa. Saaren kaakkois- ja lounaisosiin tulisi lomamaja- ja loma-asuntoalueita.

Lisää aiheesta: 

Helsinki tiivistyy voimakkaasti – Katajanokallekin 2 000 asukasta lisää20.11.2014 11.13

Etusivulla nyt

Uusimmat: Asuminen

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu