Viihde

Mercedes Bentsolla on monta intohimoa

Mercedes Bentson musiikissa sanoma on tärkeintä. Laulut kertovat hänen omasta elämästään ja sisältävät feministisiä kannanottoja esimerkiksi rap-maailman sovinismia vastaan.

Tuomas Starck

Helsinkiläinen Linda-Maria Roine, 20, eli rap-artisti Mercedes Bentso on monipuolinen taiteilija. Entisestä koulukiusatusta, päihdeongelmaisesta ja syrjäytymisvaarassa olevasta nuoresta on kuoriutunut muutaman vuoden sisällä lahjakas esiintyjä.

Vuonna 2010 Roineen elämä muuttui Nuorisokeskus Hapen järjestämän Bass Camp -leirin ansiosta. Siellä Roine alkoi opetella räppäämistä ja laulujen sanoittamista. Itsensä toteuttaminen musiikin kautta auttoi häntä raitistumaan ja pääsemään irti väkivaltaisista parisuhteista.

Jo keväällä 2011 Roine sai kiinnityksen Pyhimyksen eli Mikko Kuoppalan levy-yhtiöön Yellowmic Recordsiin.

Pyhimyksen kiireiden vuoksi Mercedes Bentso tekee tällä hetkellä albumia yhdessä idolinsa Steen1:n eli Seppo Lampelan kanssa. Steen1 säveltää, ja Bentso sanoittaa kappaleet. Melodioita he suunnittelevat yhdessä. Artisti kertoo, että levy tulee ulos vasta, kun kaikki on valmista.

– Mä arvostan mun kuuntelijoita, etten halua mitään keskeneräistä laittaa. Tai jotain sellasta, mikä on mun mielestä yleisön aliarvioimista, Roine teroittaa.

Mercedes Bentson musiikissa sanoma on tärkeintä. Laulut kertovat hänen omasta elämästään ja sisältävät feministisiä kannanottoja esimerkiksi rap-maailman sovinismia vastaan. Myös vasemmistolaiset mielipiteet kuuluvat tämän Itä-Helsingin kasvatin riimeissä. Roine kaavaileekin ryhtyvänsä Vasemmistonuorten puheenjohtajan Li Anderssonin eurovaalikampanjan tukijaksi.

Räppäämisen lisäksi Roine on ollut mukana Veijo Baltzarin näytelmässä Jumala on suuri (2012). Kyseiseen produktioon Baltzar haki amatöörinäyttelijöitä ammattilaisten sijaan.

Ilmoituksen Roine löysi Kirkko & Kaupunki -lehdestä.

Hän nimeää näyttelemisen toiseksi intohimoksi musiikin rinnalle. Näyttelemiseen hän tutustui koulussa.

Roine kertoo käyneensä peruskoulun Steiner-kouluissa Helsingissä ja Espoossa.

Viime syksynä Sauli Niinistön syrjäytymistyöryhmässäkin eli Ihan tavallisia asioita – kampanjassa mukana ollut Roine selittää, että kiusaamisen vuoksi koulunkäynti oli hänelle “yhtä helvettiä". Myöhemmin hänellä on myös todettu keskittymishäiriö, joka hidastaa oppimista edelleen.

Nyt Roine opiskelee Helsingin Diakoniaopiston ammattikouluun valmistavalla linjalla. Musiikin tekemistä keskittymishäiriö ei kuitenkaan haittaa.

– Mulle vaan kumpuaa enemmän ideoita päähän, hän huomauttaa.

Päihteistä selvinnyt Roine on täysraitis, eikä puolla edes ADHD-lääkkeiden käyttöä.

– Samaa lääkettä saisi Tallinnanaukioltakin (Itäkeskuksesta), Roine sivaltaa.

Räppäämisen lisäksi Roine harrastaa karaokea ja on opetellut stand upia Nuorisokeskus Hapen järjestämällä kurssilla.

Stand upin Roine kertoo löytäneensä yhdysvaltalaisen Comedy Central Roasts tv-sarjan myötä. Hän mainitsee ohjelmasta esikuvakseen Lisa Lampanellin, rääväsuisen koomikon. Yleisön naurattamista hän on päässyt harjoittelemaan eri tilaisuuksissa.

Kielellisesti lahjakas Linda-Maria myös kirjoittaa eri lehtiin, kuten Tulvaan, ja pitää blogia.

Toistaiseksi artisti on esiintynyt vain Helsingissä, vaikka esiintymispyyntöjä on tullut muualtakin. Roine huikkaa, että lähtee mielellään esiintymään kauemmaskin, mikäli saa yhteydenottoja järjestäviltä tahoilta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Viihde

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu