Paikalliset

Ostettiinko MTV Push Helsingille valesuosiota?– Rahojen käytöstä halutaan selvitystä

KOHU Verkossa kohistaan, että MTV Push Helsinki -tapahtuman markkinoinnissa olisi käytetty kyseenalaisia keinoja, kuten kuvitteellisten henkilöiden twiittejä. Näin epäilee vihreiden kunnallispoliitikko Lilja Tamminen. Hän ihmettelee, mihin kaupungin myöntämät lähes puoli miljoonaa euroa hassattiin ja epäilee petosta.

Brittiläinen laulaja-lauluntekijä Charli XCX esiintyi MTV Push Helsinki -tapahtuman konsertissa Circuksessa 11. syyskuuta.

MTV Push

Vihreiden Lilja Tamminen ruotii MTV Push Helsinki -tapahtumaa blogissaan ja väittää, että lukuisat tapahtuman maininnat Twitterissä olivat ”lähinnä väärennettyjen tilien eli spambottien ja MTV:n mainostilien klooniarmeijan monotonista konelaulantaa”.

Tamminen selittää, että Twitter-botit ovat maksullinen palvelu, jota käytetään silloin, kun halutaan tahallaan ”väärentää yleisösuosiosta jollekin”.

MTV Finland -sivu Facebookissa keräsi jopa 1,7 miljoonaa tykkääjää, mutta Tamminen hämmästelee, että ”käyttäjätilit on rekisteröity (ei vahvistettu) moneen maailman köyhimpään maahan”. Tykkääjiä löytyy muun muassa Chilestä, Kolumbiasta, Venezuelasta ja Meksikosta. Tamminen ei usko, että sieltä lähtisi suuria turistijoukkoja Helsinkiin.

Verkkokampanjan hinnaksi MTV on ilmoittanut 270 000 euroa.

Helsingin kaupunki maksoi syyskuisesta MTV Push Helsinki -tapahtumasta 425 000 euro ja toisen saman suuruisen summan maksoivat opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

Vihreä poliitikko kysyy, mitä rahalla saatiin ja onnistuttiinko tavoitteessa. Lisäksi hän pohtii, menikö toteutus ihan hyvän tavan mukaan.

Tammisen mielestä tapahtuman kuluissa on useita selittämättömiä summia, kuten liikennejärjestelyihin kuluneet 8 000 euroa ja turvallisuuspalvelujen 130 000 euroa.

Kotimaan markkinointiinkin on MTV:n ilmoituksen mukaan uponnut 70 000 euroa, mutta Tamminen kummastelee, ettei markkinointikampanja näkynyt juuri missään.

Tammisen mielestä on tapahtunut petos ja hän esittää, että Helsingin kaupunki, opetusministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö tekevät siitä rikosilmoituksen.

Päivitys 18.12.: Erkki Perälä vastaa MTV Push -kohuun.

Lisää aiheesta: 

”Moka mikä moka” – päättäjä vastaa MTV Push -kohuun18.12.2014 13.32
Helsinki jäi ilman MTV-gaalaa – arvosteltu tapahtuma jää pitämättä15.12.2014 21.00

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu