Uusi olutbaari Helsingin keskustaan

Sushibar+Wine -ketjusta tutut Anders Westerholm ja Matti Sarkkinen avaavat alkutalvesta yhdessä Toni Immasen kanssa olutbaarin Erottajalle.

Mete Sasioglu

Helsingin Diana-puisto saa vuoden 2015 alussa uuden naapurin, kun Olutbaari Bier-Bier avataan tammi–helmikuun vaihteessa. Tiloissa on aiemmin toiminut muun muassa Alko.

Erottajan olutbaarin omistajia ovat Anders Westerholm , Matti Sarkkinen ja Toni Immanen .

Sama kaverikolmikko on myös viinien ja oluiden maahantuontiyritys Viinitien takana. He lupaavat, että kesään mennessä Bier-Bierin valikoimasta puolet on omaa maahantuontia.

– Valikoiman pääpaino on erittäin laadukkaissa eurooppalaisissa pienpanimoissa. Muualta maailmasta mainittakoon esimerkiksi Tanskasta Brooklyniin muuttanut Evil Twin. Vaihtuvia suomalaisia käsityöoluita on myös jatkuvasti saatavilla, samoin kuin tietenkin pientila viinejä. Tarjolla tulee olemaan myös pientä syötävää, Westerholm kuvailee.

Bier-Bierin sisustussuunnittelusta vastaa sisustusarkkitehti Joanna Laajisto, jonka kanssa Westerholm ja Sarkkinen tekivät onnistunutta yhteistyötä myös Helsingin vanhan kauppahallin keskitilaan kesäkuussa 2014 avatussa kahvila-ravintola Storyssa.

– Emme halunneet lähteä rakentamaan äijien oluttupaa vaan tyylikkään rentoa baaria, jossa puitteet ovat kohdillaan. Superlahjakkaan Joannan kanssa Bier-Bieristä tehdään miellyttävän eklektinen, Westerholm kertoo.

Anders Westerholm ja Matti Sarkkinen tunnetaan ravintoloistaan Sushibar + Wine sekä Story. Yhdessä Toni Immasen kanssa he omistavat myös viinibaari Vin-Vinin.

 

Kommentit

"Mä oon siitä hauska
jätkä etten mee minnekkään ilman mun läppärii.
Mä oon yhtäpaljon bisnesmies, ku mitä mä oon räppäri."
-Anders Westerholm

Shoon

Sopisiko nuorille miehille, että hoitaisivat yhteiskunnalliset velvoitteensa, esim. veronmaksut, kuten kilpailijansakin???

Maksakaa verot myös!

En kerta kaikkiaan keksi, mistä sait päähäsi huudella verojen maksamisesta. Ei jutussa ainakaan ollut mitään, mikä viittaisi mihinkään hämärään.

Shoon

Hyvä, että kehitellään uusia vaihtoehtoja ketjubaarien rinnalle. Asiakkaan unelma olisi runsas valikoima pienpanimoiden tuotteita ja Suomessa harvinaisempia keski-eurooppalaisia tuotteita. Tehkääpä vaikka kulttuuriteko ja tuokaa Saksalaisia lagereita tammitynnyreissä. Hacker sporria ja augustineriä kehiin.

Mutta tuo miellyttävän eklektinen kuulostaa huolestuttavalta. Liian moderni pilaa tunnelman. Olupubissa pitää olla olutpubin tunnelmaa. Käykää Saksassa ja Tsekissä katsomassa mallia. Ei mitään hipsteribaaria, kiitos. Vaikka pahaa pelkään, että lopputulos on juuri sellainen. Ja sitten on 8 euron Fosters hanassa ja 9 euron Urqueli pullossa. Toivottavasti viinimiehillä olisi näkemystä tässä ja asiakkatkin löytäisivät, mikäli tuote on kunnossa.

Edelstoff