Paikalliset

Ennuste: Asukasluku laskee rajuimmin Ylä-Malmilla

Väkiluku laskee Ylä-Malmilla, mutta vastaavasti nousee radan toisella puolella Ala-Malmilla.

Johanna Erjonsalo

Vaikka Helsingin kokonaisasukasluvun ennustetaan yhä nousevan rajusti, kärsivät monet yksittäiset kaupunginosat väkiluvun reippaasta vähentymisestä.

Helsingin kovin asukasluvun lasku iskee väestöennusteen mukaan Ylä-Malmille.

Helsingin kaupungin tietokeskuksen julkaiseman tuoreen väestöennusteen mukaan Ylä-Malmin asukasluku vähenee lähes tuhannella henkilöllä vuoteen 2023 mennessä. Nyt ylämalmilaisia on 6 623, mutta tulevaisuudessa enää vain 5 648.

Väestökato iskee muutenkin rajuimmin Koillis-Helsinkiin, jossa lähes kaikkien kaupunginosien väkiluku laskee seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Poikkeuksena on vain Viikin seutu, Alppikylä ja Ala-Malmi, joissa väkiluku nousee reippaasti.

Ylä-Malmin naapurin Ala-Malmin asukasluvun ennakoidaan nousevan jopa 1 550 henkilöllä. Ala-Malmin puolelle nousee runsaasti uusia asuintaloja Ormuspeltoon ja Tullivuorentielle.

Toiseksi eniten väkiluku alenee Pihlajamäessä. Laskua on 851 asukasta, ja vuonna 2023 pihlajamäkeläisiä on enää 6 500. Väki vähenee paljon myös Pukinmäessä, Tapanilassa, Töyrynummella, Tapulikaupungissa ja Puistolassa.

Sen sijaan Itä-Helsingissä väkiluku kasvaa useimmissa kaupunginosissa, ennustaa tuore väestötilasto.

Rajuin asukasluvun nousu on odotettavissa isojen rakennusprojektien Myllypuroon. Ennusteen mukaan myllypurolaisia on vuonna 2023 jo selvästi yli 13 000.

Merkittävä rajapyykki rikotaan myös Mellunmäessä, jonka asukasluku kasvaa yli 10 000:een.

Suurin vähenemä on Vartioharjussa, jonka asukasluku vähenee lähes 500 henkilöllä painuen alle 6 000:een asukkaaseen. Rastilassa väki vähenee lähes 400 asukkaalla vuoteen 2023 mennessä. Naapuri Meri-Rastila kasvaa noin 2 200 asukkaalla, mikäli kiistelty rantametsä otetaan asuntorakentamiseen.

Kantakaupungissa asukasluvun ennustetaan vähenevän paljon Taka-Töölössä, Kalliossa, Käpylässä ja Itä-Pasilassa.

Länsi-Helsingin kaupunginosissa väestö ei vähene niin rajusti kuin Koillis-Helsingissä, mutta asukasluku laskee jonkin verran Pohjois-Haagassa ja Munkkivuoressa.

Helsingin kokonaisväestöksi vuonna 2023 arvioidaan reilut 671 000 asukasta. Nyt helsinkiläisiä on hieman yli 610 000.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu