Paikalliset

Itiksen kauppakeskuksen remontit pian ohi

Itiksen kauppakeskus on uudistunut vaiheittain. Pari vuotta kestänyt uudistushanke valmistuu kokonaisuudessaan ensi vuoden puolella.

Johanna Erjonsalo

Vuonna 2011 käynnistynyt Itiksen kauppakeskuksen laaja uudistusprojekti etenee loppusuoralle tänä syksynä.

Keskuskäytävän uudistus valmistuu marraskuun lopulla.

– Keskuskäytävän uudistus valmistuu juuri joulusesongin alla. Stockmannin tavaratalo siirtyy keskuskäytävän päätyyn soikeaan osaan ja avaa siellä uuden tavaratalon marraskuussa, kertoo toimitusjohtaja Jaakko Ristola Wereldhave Finland Oy:stä.

– Sen jälkeen ensi vuoden alussa alkaa Stockmannin entisten tilojen muuttaminen uuteen käyttöön. Tiloihin tulee parikymmentä liikettä. Kauppakeskuksen kävijöille Itiksen uudistusprojekti alkaa näkyä valmiina ensi marraskuussa.

Kauppakeskusjohtaja Kirsi Feirikki kertoo, että Itiksen toiminnallisuutta ja viihtyvyyttä on parannettu.

Myös saavutettavuutta on kohennettu parantamalla autojen pysäköintialuetta. Kevyen liikenteen yhteyksiä on parannettu uudella polkupyöräparkilla.

– Lisäksi kauppakeskuksen pintamateriaaleja on uusittu ja pääkäytävän yleisilmettä on avarrettu. Kauppakeskus näyttää uudistuneelta myös myymälöiden sisältä, Kirsi Feirikki sanoo.

Itiksen uudistusinvestoinnin kokonaisarvo on noin 95 miljoonaa euroa.

– Tavoittelemme hieman alle seitsemän prosentin tuottoa investoinnille. Investointi realisoituu uusista vuokrasopimuksista saatavina lisävuokratuottoina ja lisäneliöinä. Uudistuksen ansiosta Itiksen vuokrattava pinta-ala kasvaa noin 11 000 neliöllä, Jaakko Ristola kertoo.

– Investoinnin tavoitteena on kehittää Itiksen vetovoimaa ja sitä kautta myyntiä ja kävijämääriä. Uskomme, että liikkeiden vuokranmaksukyky varmasti paranee, kun kauppakeskuksen kävijämäärät kasvavat, Kirsi Feirikki jatkaa.

Helsinkiin rakennetaan lähivuosina uusia kauppakeskuksia, muun muassa Gigahertsi Herttoniemeen ja Redi Kalasatamaan.

Kilpailun kiristymisestä huolimatta Itiksen tulevaisuus nähdään valoisana.

– Itis on edelleen Pohjoismaiden suurin kauppakeskus, mikä on yksi vetovoimatekijä.

– Lisäksi Helsinkiin muuttaa koko ajan paljon uusia asukkaita, esimerkiksi Laajasalon Kruunuvuorenrantaan. Uskomme, että asiakkaita riittää olemassa oleville ja uusille kauppakeskuksille, Ristola ja Feirikki summaavat.

Yhteensä 160 liikettä

Kauppakeskusuudistuksen myötä Itiksessä avautuu täysin uusia myymälöitä ja kauppakeskukseen myös palaa vanhoja myymälöitä.

Uudistuksen myötä Itis on solminut 60-70 uutta tilojen vuokrasopimusta yritysten kanssa. Osa myymälöistä on siirtynyt kauppakeskuksen sisällä tilasta toiseen ja osa tuo täysin uuden konseptinsa Itikseen. Jotkut vanhat myymälät ovat jättäneet Itiksen kokonaan.

Koko uudistuksen valmistuttua Itiksessä on yhteensä 160 myymälää ja muutama kymmenen muuta yritystä ja palvelua sen päälle.

Kauppakeskus on valmistunut kolmessa eri vaiheessa. Ensimmäinen osa valmistui vuonna 1984, toinen osa vuonna 1992 ja kolmas vaihe vuonna 2001. Itiksen kauppakeskuksen omistaa hollantilainen kiinteistösijoitusyhtiö Wereldhave N.V.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu