Paikalliset

Ruuhkautuneiden päivystyssairaaloiden tilanne selvitetään

Ruuhkaisimpina päivinä Helsingin päivystyssairaaloissa kaikki mahdolliset paikat, myös käytävät, täyttyivät potilaista.

Päivi Tuovinen

Vuodenvaihteen jälkeen on uutisoitu Haartmanin ja Malmin päivystysten pahoista ruuhkista. Jouluna ja vuodenvaihteessa ruuhkat äitiyivät niin pahoiksi, että henkilökunta toi esille oman huolensa potilaiden turvallisuudesta.

– Henkilöstön huoli on kuultu. Lähdemme selvittämään välittömästi päivystysten tilannetta yhdessä päivystyksen johdon, henkilöstön ja muiden yhteistyötahojen kanssa, lupaa sunnuntaisessa tiedotteessa sosiaali- ja terveysviraston virastopäällikkö Hannu Juvonen .

Ruuhkia selitetään tiedotteessa sillä, että päivystyksissä on ollut potilaita hoidettavana selvästi enemmän kuin aikaisempina vuosina vastaavana ajankohtana. Päivystysten painetta on lisännyt myös se, että potilaat ovat joutuneet ajoittain odottamaan päivystyksissä jatkohoitoon pääsyä.

Tiedotteessa luvataan turvata päivystysten toimintakyky kaikissa olosuhteissa. ”Kuntalaisten tulee voida luottaa siihen, että he saavat tarvittaessa apua kiireellisissä tilanteissa vuorokauden ajasta tai viikonpäivästä riippumatta”, virasto toteaa.

– Potilaiden kannalta päivystysten ruuhkat ovat valitettavasti tarkoittaneet sitä, että kiireellisimpien potilaiden mennessä jonon ohi, toisten odotusajat ovat kasvaneet kohtuuttoman pitkiksi, päivystystoimintojen johtajalääkäri Mia Laiho sanoo.

– Ammattitaitoinen henkilöstömme on selvinnyt haasteellisessa tilanteessa erinomaisesti, Laiho kiittää.

Sosiaali- ja terveysvirasto muistuttaa tiedotteessa myös siitä, että terveysneuvonta palvelee helsinkiläisiä numerossa 09 310 10023 ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Malmin päivystyssairaala aukeaa ensi torstaina21.11.2014 12.15
Päivystykseen pääsy vaihtelee paljonkin3.5.2013 10.22
Kolmannes tulee turhaan päivystykseen6.11.2014 12.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu