Tässä se on: Suomen suosituin hampurilainen

Voitokas hampurilainen Itäkeskuksen Hesburgerin vuoropäällikön Bettina Reinmanin kädessä.

Päivi Tuovinen

LUKIJAÄÄNESTYS Hesburgerin Kerroshampurilainen on suomalaisten suosikki. Moni haikailee myös ”jotain ihan muuta”.

Näin sanotaan Suomen suosituimmasta hampurilaisesta:

– Paras. Hyvä maku, ei liian vetinen eikä liian kuiva koostumus, vastasi nimimerkki Maistaja melkein heti, kun avasimme äänestyksen parhaasta purilaisesta.

Hänen kanssaan samaa mieltä oli liki joka viides äänestäjä. Hesburgerin Kerroshampurilainen maistuu suomalaiselle.

Maistajalla oli toki kriittistäkin sanottavaa:

– Monesti parhaat tuotteet saa pikkugrilleiltä, kuten täytetyn lihapiirakan, joka on ihan ykköspikaruokaa. Harmi että näitä kaikenlaisia pikaruokapaikkoja ei ole useinkaan kuin vain automatkan päässä. Pizzerioita tietysti on tiuhaan.

Kysyimme parasta hampurilaista ja saimme yli 750 vastausta, jotka jakautuivat 70 erilaisen nimikkeen kesken. Hesen Kerrosta peesasi kaksi maailmanmerkkiä: Burger Kingin Whopper ja McDonald’sin Big Mac.

Niiden jälkeen tulivat muiden suomalaisten ketjujen ykköspurilaiset miltei tasaäänin.

Scanburgerin, Rollsin MaMan ja Snackyn Poliisin rinnalle nousi ennakkoon annetun listan ulkopuolelta pietarsaarelaisen Friends & Brgrs:n ykköstuote Friend’s Brgr. Ketju on laajentumassa Helsinkiin lähiaikoina.

Hesen Kerros on alkuperältään tämän vertailun suomalaisimpia. Pihvit toimittaa Kaivon Liha Kaunismaa Oy ja naudanlihan alkuperämaa on joko Suomi tai Tanska. Sämpylän leipoo Lantmännen Unibake Ab Finland ja sipulit toimittaa Vehviläinen Suomesta.

Ketsuppi ja kurkkumajoneesi ovat talon omia eli Hes Pro Finland Oy:n. Salaatin alkuperä vaihtelee satokausittain. Grillimauste tulee Virosta ja juustosiivu Saksasta.

– Se (Kerroshampurilainen) on meidän myydyin hampurilaisemme, mutta on hauska nähdä nyt, miten se pärjää myös muiden rinnalla, Hesburgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti sanoo.

Hesen tavaramerkeistä ääniä saivat myös Mega ja Ruishampurilainen sekä Carrolsin Clubburger ja Carolina.

Kalahampurilaisista suurimman saaliin sai Snackyn Kalakerros.

Kaikkien Helsingin Uutisten, Länsiväylän jka Vantaan Sanomien yhdessä järjestämään äänestykseen osallistuneiden kesken arvottiin kolme Hesburgerin lahjakorttia. Voittajat ovat Jenni Mainonen Helsingistä, Joona Huumo Seinäjoelta ja Mikko Nummi Helsingistä.

Käyttäjän sakari.nupponen@media.fi kuva
Sakari Nupponen