Missä on Stadin paras olutkapakka?

Puotilan ostarilla sijaitseva Pikkulintu on yksi Helsingin hyväksi tunnetuista olutkapakoista.

Päivi Tuovinen

<ingressi>ÄÄNESTYS Mihin menisin oluelle? Tämä kysymys esitetään niin Helsinki-tietäjille kuin oluenystäville. Vastaa ja voita.</ingressi>

Helsingin Uutiset etsii kaupungin parasta olutravintolaa. Pääkaupunkiseudun Parhaat Olutravintolat 2011 -opas löysi 56 paikkaa pk-seudulta. Niistä suurin osa oli Helsingissä. Nyt listassamme on 40 tarjokasta – osa jo klassikkoja ja osa alle vuoden vanhoja.

”Helsinki on maailmanluokan olutkaupunki. Parhaiden olutravintoloiden tarjonta on kattava käsittäen kaikki tärkeimmät olutmaat. Tarjolla on myös harvinaisuuksia ja yllätyksiä. Tarjonta on vaihtelevaa ja uusia oluita esitellään kuukausittain”, totesi opas.

Se tehtiin tuolloin Suomessa vierailleiden eurooppalaisten oluenystävien käsikassaraksi. Ravintoloita ei pantu paremmuusjärjestykseen, vaan arvioitiin muun muassa eri oluiden, real alen ja sahdin saatavuuden suhteen. 14 paikkaa kuten esimerkiksi Black Door, Villi Wäinö, Kaisla ja Pikkulintu, saivat ”toimituksen suosikki” -merkinnän. Nähtävyyksiksi luokiteltiin muun muassa Urho’s Pub ja Zetor.

Neljässä vuodessa on syytä päivittää tietoja. Muun muassa HOK Elanto on muuttanut tshekkikrouvinsa skandinaavisiksi oluthuoneiksi Vltavaa lukuun ottamatta. Uusiakin on perustettu, kuten BrewDog. Toivomme, että nyt heittämämme kysymys ja sen liitteenä oleva äänestys löytäisi muutaman uuden helmen, josta kannattaa kertoa laajemminkin.

Parhaan paikan filosofiasta voi todeta lyhyesti:

Sehän on aina juuri nyt paras, johon itse lasken tuoppini. Vielä parempi on se, johon lähden ja vaivaudun hyvästä syystä ihan varta vasten. Kaikkein parhaimman tittelistä kisaavat ne, joihin itse tulen toistekin ja joihin muutkin syystä palaavat mieluusti.

Me emme etsi nyt parasta sporttipubia. Se on oma kategoriansa ja ansaitsee oman äänestyksensä.

Muistakaa: Kauneus, tässä myös ohranjyvä, on katsojan silmässä.

Tulokset julkaistaan tipattoman tammikuun jälkeen. Voittajapaikat saavat kunniakirjan ja kaikkien vastanneiden kesken arvotaan lahjakortteja.

Alla olevista linkeistä voit äänestää myös Vantaan ja Espoon parhaita olutravintoloita.