Paikallisurheilu

Jokerit jättää SM-liigan kuluvan kauden jälkeen

Jokerien lisäksi KHL:ssä pelaa ensi kaudella 29 joukkuetta.

Sirpa Repo

Jääkiekon SM-liigan hallitus antoi tänään Jokereille luvan siirtyä KHL:ään ensi kaudesta alkaen.

Vastaavasti Jokerit ja kansainvälinen jääkiekkoliiga KHL ovat päässeet sopimukseen helsinkiläisseuran pelaamisesta sarjassa ensi kaudella.

Vuonna 1967 perustettu Jokerit on ensimmäinen suomalaisseura, joka siirtyy KHL:ään. Nyt siellä pelaa 28 joukkuetta kahdeksasta maasta. Kaudella 2014–15 joukkueita on 30. Tulevina vuosina KHL:n tavoite on levittäytyä yhä laajemmalle Eurooppaan.

Hartwall-areenan kesällä ostanut Arena Events Oy on käyttänyt osto-optionsa Jokerit Hockey Club Oy:n osakkeisiin. Se omistaa jatkossa 49 prosenttia seuran osakkeista. Helsinkiläisseuran puheenjohtaja Harry Harkimo on edelleen seuran pääomistaja.

Jokerien tiedotteessa korostetaan, että Jokerit pysyy jatkossakin suomalaisena ja helsinkiläisenä seurana, joka pelaa kotiottelunsa Hartwall-areenassa.

– Olemme todella tyytyväisiä neuvoteltuun sopimukseen. Jokereilla on jo nyt mahtava organisaatio, infrastruktuuri ja juniorityö, mitkä mahdollistavat menestyksekkään siirtymisen KHL:ään, toteaa Arena Events Oy hallituksen puheenjohtaja ja Jokereiden hallituksen jäsen Roman Rotenberg.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu